foto: Juris Rozenbergs
Olga Rajecka par Intara Rešetina paziņojumu: “Neesmu tik zemu kritusi!”
Dziedātāja Olga Rajecka aicina nesaistīt mākslu ar politiku.
Slavenības
2017. gada 29. maijs, 15:16

Olga Rajecka par Intara Rešetina paziņojumu: “Neesmu tik zemu kritusi!”

Kasjauns.lv

“Neesmu tik zemu kritusi, Rešetina numuru nedzēsīšu” - uz aktiera Intara Rešetina aicinājumu tiem latviešu mūziķiem, kuri piedalās “Saskaņas” organizētajos priekšvēlēšanu pasākumos, izdzēst viņa telefona numuru, atbild Olga Rajecka.

Viņa un dziedātāja Samanta Tīna 28. maija pēcpusdienā piedalījās koncertā Ķengaraga promenādē, kuru reklamēja Rīgas mērs - partijas “Saskaņa” priekšsēdētājs Nils Ušakovs -, un ko rotāja viņa pārstāvētās Rīgas domes valdošās koalīcijas “Saskaņa/Gods kalpot Rīgai” logo. Savukārt aktieris un režisors Intars Rešetins, kurš jau iepriekš sociālajos tīklos aktīvi iesaistījies pret Nila Ušakova politiku, klajā nāca ar publisku paziņojumu “Nilam nē!” “Visi latviešu mūziķi un mākslinieki, kuri piedalās Saskaņas centra organizētajos priekšvēlēšanu pasākumos, izdzēsiet manu telefona numuru!” – sociālajos tīklos ierakstīja Rešetins.

Šādi Ķengaraga promenādes koncertu reklamēja Nils Ušakovs sociālajā tīklā facebook.com

foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",

 

Ko par Intara Rešetina aicinājumu izdzēst viņa telefona numuru saka pati Olga Rajecka, kura uzstājās “Saskaņas” reklamētajā koncertā? “Tas ir mans darbs. Mūziku nevajag jaukt ar politiku. Tur strādāja arī cilvēki, kas lika aparatūru, skaņu, gaismas, bet tas nenozīmē, ka viņi balso par Saskaņu,” portālam kasjauns.lv atbild Olga Rajecka un uzsver: “Kamēr mūs visus gribēs sanaidot, nekādas vienotības nebūs. Es uz koncertu atbraucu pēdējā brīdī, nodziedāju savas piecas dziesmas un devos projām uz labdarības koncertu bērniem. Man ir vienalga, kas tas bija par koncertu. Varakļānos vai Rīgā, vai tur bija zaļie, zilie vai sarkanie... Es daru savu darbu. Es kādreiz cīnījos par visu, par labāku dzīvi Baltezerā, bet, ko tas deva? Visi par varu tagad cīnās, bet es daru savu darbu. Man patīk dziedāt, es dziedu. Ne es vilku kādu krekliņu, ne cepurīti, ne kliedzu lozungus. Nodziedāju piecas dziesmas koncertā, kur cilvēki agrāk mani nebija ne dzirdējuši, ne redzējuši.”

Bet, kāda ir Olgas Rajeckas attieksme pret Intara Rešetina pausto pozīciju? “Ko teikt Rešetinam? Neko. Viņš pats taču ierunā reklāmas krievu valodā, piedalās visādos pasākumos. Viņa numuru nedzēsīšu, es tak neesmu tik zemu kritusi! Man nav nekāds sakars ar politiku. Nav un nebūs! Es esmu dziedātāja, es izpildu darbu pie pasūtītāja. Es atnāku un nodziedu. Kāda starpība, vai man par koncertu maksā Aizkraukles, Ādažu, vai kādas citas pilsētas dome? Daudzas pašvaldības nedēļas nogalē rīkoja koncertus pa brīvu! Es dziedu cilvēkiem, nevis politikai. Lai klausītāji paši domā, par ko vēlēt. Cilvēki, kuriem dziedāja gan Ķengaragā, gan Bolderājā, bija atsaucīgi, priecīgi un nāca ar mani fotografēties,” portālam kasjauns.lv nosaka Olga Rajecka.

Nils Ušakovs facebook.com padalījās ar Ķengaraga promenādes koncerta ierakstu