foto: no privātā arhīva
Ansis Bogustovs Irākā redz kara šausmas
Žurnālists Ansis Bogustovs kara sagrautajā Irākas pilsētā.
Slavenības
2017. gada 30. maijs, 05:09

Ansis Bogustovs Irākā redz kara šausmas

Kasjauns.lv

“Tā naidu vēl nekur nebiju redzējis,” joprojām šokā ir RīgaTV24 un Latvijas radio raidījumu vadītājs Ansis Bogustovs, kurš šopavasar četras dienas bija Irākā un redzēja kara postošās sekas.

Ansis Bogustovs Irākā

Ansis Bogustovs 2017. gada pavasarī devās uz Irāku, lai atrastu faktus par to, kā islama valsts sagrāvusi un izpārdevusi senos ...

gallery icon
5

Francūzis Bruno Deslandes, kurš savulaik dzīvoja Latvijā un ir UNESCO eksperts, uzaicināja Ansi Bogustovu un filmēšanas grupu doties misijā uz Irāku, lai atrastu faktus par to, kā islama valsts sagrāvusi un izpārdevusi senos tempļus. „Irākā līdām pa alām, ko vēl pirms nedēļas izmantoja islama valsts kaujinieki, lai pārvietotos pa pilsētu. Aptaujājām iedzīvotājus, uzzināju viņu dzīvesstāstus. Tādu naidu, kā tur ir iesēts starp dažādām etniskām un reliģiskām grupām, neredzēju pat Izraēlā starp ebrejiem un palestīniešiem. Kopš šā brauciena labāk saprotu arī savu vecmāmiņu, kura domās katru dienu lūdz Dievu par Donalda Trampa sipohātijām, jo viņa ir redzējusi karu. Mūsu paaudze to nav redzējusi un nesaprot, ar ko tāda spēlēšanās var beigties.”

foto: no privātā arhīva
Ansis Bogustovs staigā pa tuneli, kuru vēl pirms trīs nedēļām saviem asinskārajiem mērķiem izmantoja Islama valsts kaujinieki.


Žurnālists atzīst, ka vēl nedēļu pēc viesošanās Irākā, pārdomāja redzēto. „Sev netipiski ilgi klusēju, atcerējos redzēto – līķus un savādo prieku par to, ka kāds ir nošauts, sagrautas baznīcas un citas svētvietas, Dievmātēm nocirstas galvas, noslaucītas pilsētas, naids, kas ir vienam pār otru... Nevaru saprast, kāpēc tautā ir jāizplata un jāprovocē tādas ļaunprātības,” aizdomājas Bogustovs.