Jenny May bez puišiem nevar
Seksīga un talantīga. Tāda ir dziedātāja Jenny May
Slavenības
2009. gada 19. maijs, 15:57

Jenny May bez puišiem nevar

Jauns.lv

Dziedātāja Jenny May jeb Maija Stuģe turējusi faniem doto solījumu kļūt „roķīgāka” un pavasarī izdot jaunu albumu – jau 29. maijā klajā nāk viņas jaunais albums, kurā jaunās skaņās iedziedātas latviešu tautā iemīļotas dziesmas.

„Būs gan Zigmāra Liepiņa, gan grupas Vaidava, gan Raimonda Paula melodijas,” atklāj dziedātāja, kurai pašai vismīļākie esot tieši Liepiņa skaņdarbi. Meiteni komponista daiļrade tik ļoti uzrunājusi, ka gribējies visu albumu piedziedāt ar Liepiņa dziesmām.

„Materiāls sanācis krāsains un atraktīvs. Interesanti, ka daudzas šīs dziesmas tapušas vēl tad, kad es nemaz nebiju dzimusi, un varbūt uzjundīs kādas īpašas sajūtas tieši vecāka gadagājuma cilvēkos – atmiņas par zaļumballēm, pastaigām gar jūru, pirmajām mīlestībām,” prāto Maija.

Klasiskās vērtības albumā padarītas atkal aktuālas – tām piešķirts jauns skanējums.  Dziedātāja uzskata, ka klasiskās latviešu mūzikas vērtības nedrīkst tā vienkārši aizmirst, taču tā notiek – jaunā paaudze daudzas klasiskās melodijas nemaz nav dzirdējusi. Jau pēc dziesmas „Bez puišiem nevar” iedziedāšanas Maija piedzīvojusi situācijas, kad jaunieši domājuši, ka tā ir dziedātājas pašas sarakstīta dziesma, ne gabals no latviešu mūzikas klasikas.

Maija turējusi solījumu un albumā pievērsusies rokmūzikai, ko viņai izdarīt palīdzējis Latvijas roka veterāns Jānis Grodums, sadarbojoties ar meiteni dziesmā „Nāk nakts”.

Zane Vilka / Foto: Publicitātes