Slavenības stāv rindā pēc Markus Rivas autogrāfa
2009. gada 19. maijs, 20:54

Slavenības stāv rindā pēc Markus Rivas autogrāfa

Jauns.lv

Lai iegūtu jaunā mūziķa Markus Rivas mūzikas albumu un autogrāfu, teju pussimts viesu bija gatavi pusstundu stāvēt garā rindā. Viņu vidū bija arī Iveta Feldmane ar ģimeni.

15. maijā koncertzāles Ave Sol pagalmā norisinājās krāšņas svinības par godu jaunā dziedātāja Markus Rivas, īstajā vārdā Miķeļa Ļaksas, debijas albuma Ticu prezentācijai. Burziņā piedalījās kupls pulks mūziķa talanta cienītāju, draugu un tuvinieku. Pasākuma vadītāja pienākumus bija uzņēmušies pazīstamā TV seja Iveta Feldmane un Miķeļa tuvs draugs, agrāk populārās grupas H20 solists Jānis Strapcāns.

Goda viesu priekšgalā bija dziedātāja Jana Kay un viņas dzīvesbiedrs Dmitrijs Smirnovs, kuri savas ierakstu kompānijas Deeselecta paspārnē trīs gadus rūpīgi strādājuši pie pašu jaunatklātā talanta Markus Rivas solo albuma ierakstīšanas. "Markus ir ļoti muzikāls un talantīgs puisis,'' sakot svinīgo runu, vairākkārt uzsvēra Jana Kay, akcentējot, ka viņai bijis ļoti patīkami un viegli sastrādāties ar mērķtiecīgo jauno censoni. Markus Rivas  iemantojis arī Ivetas Feldmanes draudzīgas simpātijas, kura piekritusi kļūt par jaunā albuma Ticu izpildproducenti un palīdzējusi jaunajam mūziķim arī ar prezentācijas ballītes organizēšanu.

Markus Riva, kurš dziedātprasmi apguvis Rīgas Doma kora skolā, plašākai publikai pazīstams kļuva pēc piedalīšanās populārajos mūziklos Vestsaidas stāsts un Les Miserables. Pērn miljonāra Jūlija Krūmiņa Baltezera īpašumā Markus Riva uzņēma savu pirmo videoklipu "Paradīzes vasara", kurā pikantās ainās filmējās kopā ar miljonāra Viļa Krištopana meitu Nikolu un uzņēmēja Alda Ozola sievas Diānas atvasi Evu. 2007. gadā Markus Riva piedalījās arī "Eirovīzijas" pusfinālā, kurā viņa dziesmu Download your dreams izpildīja dziedātāja Lily. Pērn Markus Riva duetā ar modes mākslinieci Anitu Altmani piedalījās muzikālajā TV šovā "Zvaigžņu lietus".

Inta Mengiša/Foto: Mārtiņš Purviņš