Reinikam Kurusovas vietā Džesika
Slavenības
2009. gada 21. maijs, 10:07

Reinikam Kurusovas vietā Džesika

Jauns.lv

Lai grieztos dejas virpulī, Laurim Reinikam vairs nav vajadzīga apburošā partnere Aleksandra Kurusova – nu viņš to īsteno ar piepūšamo lelli Džesiku…

Savu Džesiku, kas ietērpta plandošā kleitā, Reiniks Dona dziedātās dziesmas „Ja tu man esi” pavadībā nēsā gan uz rokām, gan piekļauj sev klāt un patiesi aizkustinoši ielūkojas acīs. Jo tā to paredz izrādes „Kailie brieži” scenārijs, un Reinikam izrādē atvēlēta viena no sešām lomām.

Nupat uz Dailes teātra Mazās skatuves uzvests starptautiskās teātra kompānijas „Domino Teātris” iestudējums „Kailie brieži”, kurā spēlē Lauris Reiniks, Agris Daņiļēvičs, Jānis Jarāns, Jānis Vimba, Artūrs Krūzkops, Roberto Meloni un Aleksandra Kurusova. Kā zināms, jau labu laiku pirms izrādes aktieri solīja īstu vīriešu striptīzu. Lai pienācīgāk izrādei sagatavotos, radošā kompānija pat apmeklēja erotisko preču veikalu, izvēloties dažādus aksesuārus, tostarp – piepūšamo lelli. Intrigu vēl jo vairāk sabiezināja pirms pirmizrādes presei izsūtītie paziņojumi, kas brīdināja, ka otrā cēliena laikā fotografēt būs stingri aizliegts. Tāpēc neviena kadra, kas ilustrētu, vai tik tiešām zvaigznes atkailinātos, preses rīcībā nav.

Striptīzs? Ja ņem vērā, ka izrādes varoņu pilnībā plikās pēcpuses, stringos slēptās priekšpuses (spoguļa atspulgā) un meistarīgie deju soļi daiļā dzimuma skatītājās izsauca skaļas ovācijas, tad priekšnesums šo nosaukumu attaisnoja pilnībā.

Pirmizrādi ar lielu interesi noskatījās arī Reinika vecāki, kā arī māsa Rūta un dziedātāja Ella. Jautāta, ko par izrādi zinājusi pirms tās noskatīšanās, Laura mamma Dace atzina, ka tikai to, ka simtprocentīgi pliks uz skatuves dēls nebūs redzams. Kādu blakus sēdošo vīrieti, kurš teicās mulstam no iedomas vien, ka būs jāskatās uz kailu Lauri, Dace mierināja, sakot, ka reizēm uz sevi no malas der paskatīties arī vīriešiem. Savukārt Laura tēvs, grupas „Tērvete” mūziķis Artūrs Reiniks nosmēja, ka Lauris pilnībā neatkailinās, jo teātra budžets to nevarētu atļauties. Reiniks vecākais atzina, ka sejas muskulatūra kādu laiku sāpēs, jo visu izrādi tā bijusi savilkta smaida grimasē. Reinika tēvs neslēpa, ka sākotnēji bijis nobažījies par ideju izrādē taisīt jokus, jo latviešiem ar humora izjūtu to esot visnotaļ riskanti, taču rezultāts viņu patīkami pārsteidzis.

Ieva Valtere / Foto: Mārtiņš Ziders