Grodums slimnīcā
Slavenības
2009. gada 29. maijs, 15:05

Grodums slimnīcā

Jauns.lv

„Es neesmu piedzēries, bet guļu slimnīcā. To var apliecināt arī ārsti!” – šādu Jāņa Groduma vēstījumu nodeva mūzikas producents Guntars Račs dziedātājas Jenny May jaunā albuma prezentācijā, kurā vajadzēja ierasties arī Grodumam.

Slavenais rokmūziķis Jānis Grodums visu šo nedēļu uzturējās Rīgas 1. slimnīcā, kur ārstējās no abpusēja plaušu karsoņa. Jānis domā, ka pneimoniju saķēris pēc nesen notikušā „Līvu” jubilejas koncerta, tā afterpārtijā. „Laikam jau tāpēc, ka pārāk bieži devos laukā uzpīpēt, bet tur bija caurvējš, un es pats - sasvīdis,” kasjauns.lv teic Grodums, kurš šogad svin 50 gadu jubileju..

Pneimonija ir nopietna slimība, kas bieži vien var būt nāvējoša, ja laikus nelieto antibiotikas. Ārstēšanā nepieciešams stingrs gultas režīms, rūpīga kopšana un svaigs gaiss. Slimniekam ieteicams lietot daudz šķidruma, pilnībā jāaizmirst smēķēšana.

Vai Jānim Grodumam tas ir izdevies, vēsture klusē, taču skaidrs, ka jau piektdien mūziķis slimnīcu atstāja. „Pirmkārt, ārstēšanās slimnīcā maksā pārāk dārgi, otrkārt – špricēt zāles varu arī mājās,” teic Grodums un smaidot piebilst, ka būtu jau ieradies arī uz albuma prezentāciju, kur viņam bija paredzēts kāpt uz skatuves, taču. „Man var uznākt klepus lēkmes, kas ilgi nepāriet, un kā es tā – klepojot – dziedātu. Tāpēc arī paliku slimnīcā. Jāatzīst, ka nevaru atļauties slimot, jo visi tik un tā padomās, ka esmu uzkāpis „uz korķa,” smej Grodums.

Diemžēl pneimonija nav vienīgā veselības ķibele, kas tagad piemeklējusi slaveno „Līvu” ģitāristu. Pavisam nesen viņam atklāts labdabīgs audzējs, un šovasar pēc Jāņiem mūziķis atgriezīsies slimnīcā, lai veiktu papildizmeklēšanu. Pēc tās tad arī tiks izlemts, vai nepieciešama operācija.  

Atgādinām, ka Jānim Grodumam mediķu palīdzību nācies meklēt arī pirms trim gadiem. Toreiz 2006. gada rudenī mūziķis, atpūšoties Turcijā, neveiksmīgi ielēca baseinā un salauza papēdi, tāpēc Mārtiņa Freimaņa slavenajā lielkoncertā Ķīpsalā viņš uzstājās, ar ieģipsētu kāju uz skatuves uzbraucot ratiņkrēslā.

Juris Vaidakovs  Foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva