Sanda Ozoliņa bērni nerunā latviski
Slavenības
2009. gada 23. oktobris, 12:58

Sanda Ozoliņa bērni nerunā latviski

Jauns.lv

Nenoliedzami, šīs sezonas lielākais pārsteigums hokejā ir NHL zvaigznes Sanda Ozoliņa atgriešanās un spēlēšana Rīgas „Dinamo” komandā. Taču, izrādās, kamēr Sandis ir Latvijā, viņa ģimene joprojām dzīvo Amerikā.

Amerikā dzīvojošā Sanda Ozoliņa lēmums spēlēt hokeju, turklāt vēl Latvijā, ģimenei bijis liels šoks. It sevišķi tāpēc, ka Ozoliņi nevēlas pārcelties uz Latviju, jo grib, lai viņu bērni izglītību iegūtu ASV skolās. Un tā arī ir – Ozoliņu vecākais dēls Roberts mācās Denveras vidusskolas 9. klasē, jaunākais – Kristofers – citas skolas 7. klasē. Turklāt abi puikas nemāk runāt latviski, kas ir vēl viens iemesls, kāpēc Ozoliņu ģimene nepārceļas uz Latviju. „Mēs esam noskaņojušies bērniem dot labu izglītību,” intervijā žurnālam „Vakara Ziņas” teic Sanda Ozoliņa sieva Sandra, stāstot, ka ar skolām, kur tagad mācās Ozoliņu atvases, esot apmierināti gan abi vecāki, gan paši bērni. „Sandis iepriekš mainīja komandas, bet bērniem ir šausmīgi grūti pāriet uz citu skolu. Jau ieminoties vien par citu skolu, viņiem acis ir pilnas ar asarām. Latvijā viņiem būtu grūti pierast, jo bērni šeit ir mazliet citādāki nekā Amerikā. Šeit bērni ir mazliet drošāki – paši iesēžas autobusā un aizbrauc uz skolu, bet tur vecāki līdz pat 16 gadiem ved bērnus uz skolu.”

Sandra Ozoliņa gan vēl nezinot, vai abu bērnu dzīve kādreiz būs saistīta ar Latviju, taču cieši uzsver – kur labāk būs bērniem, tur Ozoliņi arī dzīvošot. „Vecākais dēls kādreiz teica, ka nemācīsies runāt latviski, jo viņam tas nav vajadzīgs, bet šovasar staigāja ar vārdnīcu rokās un mācījās. Mēs ar Sandi smējāmies – ja iepatiksies kāda meitene, tad jau latviešu valodu mēneša laikā iemācīsies. Latvijā ir smukākas meitenes, tomēr zēniem pašlaik mācības ir pirmajā vietā,” žurnālam stāsta Ozoliņa kundze.

Tagad, kamēr abiem bērniem skolā ir brīvlaiks, Ozoliņu ģimene ieradusies pie Sanda Latvijā un Amerikā atgriezīsies 1. novembrī. Hokejista sieva žurnālam „Vakara Ziņas” atzīst, ka dzīvot atsevišķi bez vīra esot ļoti smagi. „Grūti dzīvot atsevišķi. Ļoti grūti. Atbraucot uz Latviju, it kā atgriežos mājās, bet jau zinu, ka braukt atpakaļ būs vientuļi. Nav vīra. Vientulības sajūta, braucot atpakaļ, ir šausmīga.”

Kasjauns.lv/Foto: Ziņu aģentūra F64