Birks un Pabriks Helovīnos dzer žurku indi
Slavenības
2009. gada 31. oktobris, 15:49

Birks un Pabriks Helovīnos dzer žurku indi

Kasjauns.lv

Cepti mošķu bumbuļi, pērnā gada dārzeņu komposts un pat žurku inde – tādus labumus Helovīna svinībās saviem draugiem galdā cēla miljonāre Mairita Solima.

Helovīna svinībās pie miljonāres Mairitas Solimas (no labās) ar ķirbju zupu mielojās arī bijušais Rīgas mērs Jānis Birks ar kundzi Annu.

Helovīna jeb Visu svēto dienas priekšvakara svinēšanas tradīcija, ko 31. oktobrī ar izgrebtiem ķirbjiem un maskām plaši atzīmē gan Amerikā, gan citviet pasaulē, beidzamajos gados guvusi popularitāti arī Latvijā. Jau vairākus gadus šos mošķu svētkus ar jestru masku balli saviem draugiem Vecrīgas sirdī rīko viesnīcas „Gūtenbergs” saimniece miljonāre Mairita Solima, pazīstama arī kā Mārcienas muižas SPA kompleksa īpašniece.

Par svinību norises vietas norādi kalpoja izgaismotas izgrebtu ķirbju galvas, pagalmā dega ugunskurs, bet, lai „raganām” būtu kur novietot savu „transportu”, pie ieejas bija novietots koka kubls ar slotām, ko rotāja uzraksts „Parking”. Mājīgais „Gūtenberga” restorāns Helovīna svinību laikā pārtapa par īstu sikspārņu, zirnekļu un mošķu midzeni.

Helovīna svinībās „Gūtenberga” restorānā kasjauns.lv sastapa daudzus sabiedrībā pazīstamus ļaudis, tostarp arī bijušo Rīgas mēru Jāni Birku, politiķi Arti Pabriku, primabalerīnu Litu Beiris, radiobalsi Māru Eglīti un daudzus citus. Vairums viesu gan neslēpa, ka uz ballīti ieradušies taisnā ceļā no darba, tamdēļ bija saposušies nevis pašu līdzpaņemtās maskās, bet gan izmantoja namamātes Mairitas Solimas sarūpētos Helovīna atribūtus.

Halovīns

gallery icon

Inta Mengiša/Foto: Mārtiņš Purviņš