Izsolē piedāvā Vitnijas Hjūstones kāzu kleitu. FOTO
Šomēnes Beverlihilsā notiekošajā izsolē kolekcionāriem tiks piedāvāta dziedātājas Vitnijas Hjūstones kāzu kleita, kurā viņa 1992. gadā teica jāvārdu Bobijam Braunam.
Slavenības
2016. gada 11. jūnijs, 16:30

Izsolē piedāvā Vitnijas Hjūstones kāzu kleitu. FOTO

Jauns.lv

Lai gan izcilās balss īpašniece dziedātāja Vitnija Hjūstone (1963-2012) pameta šo pasauli pirms četriem gadiem, laiku pa laikam izsolēs tiek piedāvātas mantas, kas reiz viņai piederējušas. Šoreiz „zem āmura” nonākusi Vitnijas kāzu kleita, mūzikas balvas, kā arī vairākas personīgas mantas.

Dziedātājai Vitnijai Hjūstonei piederējušo mantu izsole notiks šā gada 24. un 25. jūnijā Beverlihilsas izsoļu namā „Heritage Auction”. Kopumā izsolei piedāvāti vairāk nekā 100 priekšmeti. Kolekcionāri varēs iegādāties dziedātājas mūzikas balvas, zelta un platīna ierakstus, kā arī ekstravagantus skatuves tērpus. Taču vislielāko interesi raisa Vitnijas kāzu kleita, kurā viņa 1992. gadā teica jāvārdu Bobijam Braunam. Kāzu tērpa iegādei dziedātāja savulaik iztērējusi 40 000 ASV dolāru. Ziloņkaula krāsas līgavas kleitu darinājis dizainers Marks Buvērs. Tērps izšūts smalkām pērlītēm un fliteriem, bet piedurknes veidotas no caurspīdīga auduma. Kāzu dienā dziedātāja galvā bija likusi kleitai pieskaņotu cepurīti, kas arī bija bagātīgi izšūta pērlītēm un fliteriem. Arī to šogad piedāvās izsolē.

Tiek lēsts, ka līgavas kleitas sākotnējā cena būs noteikta 3500 ASV dolāru apmērā, bet komplektā ar cepurīti 7000 dolāru.

Izsolē piedāvās arī divas Vitnijas pases. Pirmajā dziedātāja parakstījusies kā Vitnija Elizabete Hjūstone. Tajā ir daudzu dažādu valstu vīzu un zīmogu. To skaitā Francijas, Japānas, Brazīlijas, Nīderlandes, Lielbritānijas un daudzu citu. „Šī pase glabā vēsturi par iemīļotās dziedātājas pirmajām pasaules turnejām,” teikts izsoles priekšmetu aprakstā.


Kasjauns.lv / Foto: Vida Press