Dejošanas šova žūrija ņirgājas par dejotājiem. Traucē frizūras un ciskas
Slavenības
2010. gada 15. februāris, 14:04

Dejošanas šova žūrija ņirgājas par dejotājiem. Traucē frizūras un ciskas

Jauns.lv

Neraugoties uz to, ka pirmais šova «Dejo ar zvaigzni» raidījums noritēja svētdien, saldajā visu mīlētāju dienā, no mīļiem vārdiem un spārnos ceļošas attieksmes tajā nebija ne vēsts – žūrijas pārstāvji, vērtējot dejotāju sniegumu, nevairījās ne no skarbiem, ne izsmējīgiem vārdiem.

Aktiera Aināra Ančevska džaivu, ko viņš izpildīja pārī ar Ievu Kemleri, slavenais šova „tēvs” un žūrijas pārstāvis Valērijs Mironovs nosauca par „omes un opja” deju.  Taču izrādījās, ka teiktais ir tikai ziediņi uz pārējo vērtējumu fona. Pēc dziedātājas Ellas un Riharda Mailīša priekšnesuma baleta pedagogs Valērijs Ponomarjovs neslēpa, ka valsis bijis „vulgārs”, savukārt deju pedagoģe Anita Šmite Ellai norādīja, ka „ar tādu frizūru” jau nu dejot nevajadzētu... Tiesa, tūlīt pat Šmite savu vērtējumu centās vērst par labu, sakot, ka matu veidojums uz Ellas pieres žūrijai traucējis ielūkoties dejotājas skaistajās acīs un sejā, kas dejā nav maznozīmīgi. Lai arī dziedātāja nesamulsa un pazemīgi pieņēma viņai adresētos pārmetumus, tūlīt pēc priekšnesuma viņa pazuda ģērbtuvēs, kur uzkavējās līdz pat šova beigām. Zinātāji sačukstējās, ka skarbie žūrijas pārmetumi tomēr dziedātāju noveduši līdz asarām... Šova beigās, uzzinot, ka žūrijas vērtējumā viņa saņēmusi vismazāko punktu skaitu, Ella nevairījās atzīt, ka negatīvisms, kāds valdījis pirmajā koncertā, ir pārsteigums, jo „ir taču Valentīndiena”!

Lai arī pēc reklāmas pauzes skatītājiem likās, ka žūrijas pārstāvji vērtējumos kļuvuši saudzīgāki, noskatoties aktrises Santas Didžus un Māra Pūces ča-ča-ča, bija skaidrs, ka tās bijušas tikai ilūzijas. Neraugoties uz to, ka pati Didžus atklāti pastāstīja par vēlmi dejojot notievēt, žūrijas pārstāvji to izmantoja kā ņirgāšanās ieganstu – Mironovs neveiksmi priekšnesumā norakstīja uz „lieko svaru”, kura dēļ abi varētu no šova „izlidot”, savukārt Ponomarjovs, liekot atzīmi, nekautrējās pateikt, ka noņem divus punktus „par Santas ciskām”... 

Protams, cītīgāki šova skatītāji šādu zākāšanos saista ar apzinātu vēlmi uz skandālu rēķina celt šova reitingus. Šķiet, ka atslēgvārdi, kas uzkurināja debates, bija uz žūrijas galda jau iepriekš sagatavoti... Izbrīnu par žūrijas pārstāvju nesaudzīgajiem izteikumiem kasjauns.lv pauda vairāki skatītāji, tostarp šovos rutinētas personas. Piemēram, kādreizējā šova dalībniece un vadītāja Iveta Feldmane atzina, ka, viņasprāt, žūrijas izteikumi domāti kā šova sastāvdaļa, taču šajā cīņā ne visus līdzekļus vajadzētu saukt par labiem. „Tā bija šova sastāvdaļa, kas noteikti nāks par labu reitingiem, taču nezinu, vai par labu šovam. Domāju, ka vairākiem dejotājiem pēc šādiem vērtējumiem būs grūti savākties,” tūlīt pēc šova beigām secināja Feldmane.

Līdzīgās domās bija arī dejotājs un Didžus partneris Māris Pūce – viņš no žūrijas bija vairāk gaidījis norādījumus par tehniskām kļūmēm, lai zinātu, ko Santas dejā labot nākamajās reizēs, taču tā vietā sagaidījis „piesiešanos svaram”. Māris: „Ja jūs man jautājat, kā jūtos, tad varu teikt, ka man runas par to, cik kurš kļuvis resns, patiesi aizķēra. Pagājušajā šovā zemākā atzīme, ko lika dalībniekiem, bija „5”, bet šoreiz – pašā pirmajā koncertā – jau „2”...  Tas mani šokēja!”

Pats Mironovs šova beigās sacīja, ka vērtēšana bijusi taisnīga un atbilstoša pirmo deju sniegumam – lai ir kur augt! Lai arī šerps, žūrijas vērtējums taisnīgs licies arī šova vadītājam Valteram Krauzem. „Vai jums kā skatītājam būs interesanti, ja katrai dejai liktu „10” un visi no aizkustinājuma raudātu? Nu nebūtu! Cilvēkiem, kas nolēmuši šajā šovā piedalīties, ir jāapzinās, kas viņus sagaida!” pārliecināts sarunā ar kasjauns.lv bija Krauze.

Vita Zvaigznīte/Foto: Mārtiņš Ziders