Kurusovai klusēšanas līgums par trim miljoniem
Slavenības
2010. gada 24. maijs, 07:00

Kurusovai klusēšanas līgums par trim miljoniem

Jauns.lv

Pēc gandrīz mēnesi ilgas prombūtnes dzimtenē atgriezusies dejotāja un TV seja Aleksandra Kurusova, kas kopā ar pasaules apceļotāju Jāni Vaišļu piedalījās realitātes šovā Trakais skrējiens Ķīnā.

­

TV šova The Amazing Race. China Rush filmēšana Ķīnas pilsētā Šanhajā tika uzsākta jau aprīļa beigās, un, izturot sīvu konkurenci, amerikāņu producentu veidotajā projektā iekļuva arī dalībnieku tandēms no Latvijas — dejotāja Aleksandra Kurusova un pasaules apceļotājs Jānis Vaišļa. Šovā Aleksandra un Jānis bijuši vienīgie pārstāvji no Eiropas — pārējie konkurenti nākuši no Ķīnas, Amerikas, Austrālijas, Indijas un Āfrikas.

„Lai gan teju viss Ķīnā aizvadītais laiks norisinājās kā liels skrējiens, mums tur gāja ļoti forši! Mazliet žēl, ka nebija iespējas safotografēt daudz ko no redzētā un piedzīvotā, jo, uzsākot dalību šovā, tāpat kā pārējiem dalībniekiem, arī mums bija jānodod glabāšanā gan savi mobilie tālruņi, gan fotoaparāti, gan portatīvie datori,” Kas Jauns stāsta Aleksandra Kurusova.

TV šovā, kurā dalībniekiem bija jāšķērso 12 Ķīnas pilsētas, veicot dažādus pārbaudījumus, latviešiem esot gājis labi, un ar savu veikumu Kurusova un Vaišļa ir apmierināti. „Šovā ceļojām apkārt Ķīnai, izmantojot gan automašīnas, gan lidmašīnas, gan vilcienus, gan citus

transportlīdzekļus. Šovā uzsvars nebija likts uz izdzīvošanu, bet gan uz fizisko izturību un erudīciju. Par veicamajiem uzdevumiem gan daudz neko stāstīt nedrīkstu — esmu parakstījusi konfidencialitātes līgumu, kas liedz pirms šova noslēguma atklāt tā norisi un rezultātus… Ja izpļāpāšos, man draudēs ļoti, ļoti liels sods. Ja nemaldos, trīs miljoni ASV dolāru! Varu pastāstīt vien to, ka pārbaudījumi bija saistīti ar dažādu kontrolpunktu un lietu atrašanu, šis tas bija jāsaveido, jāsaliek. Mēs tikām diezgan tālu, izturējām daudzus posmus un, pēc tam apspriežoties ar Jāni, abi secinājām: ja būtu iespēja visu sākt no jauna, mēs visu būtu darījuši tieši tāpat!” uzsver Kurusova.

Protams, pieveikt uzdevumus neesot bijis vienkārši — traucējusi gan ķīniešu valodas nezināšana, gan smagās mugursomas. Aleksandra neslēpj, ka pie šāda veida slodzes nepieradušais ķermenis mocījies ar muskuļu sāpēm. „Savu galveno uzdevumu tomēr esam paveikuši! Jau dodoties ceļā uz Ķīnu, abi ar Jāni norunājām, ka šo piedzīvojumu izmantosim ne tikai, lai interesanti pavadītu laiku un cīnītos par galveno balvu — ceļojumu apkārt zemeslodei. Mūsu mērķis bija nest pasaulē Latvijas vārdu, un to mēs arī darījām, cik spēdami. Visur nēsājām līdzi un plivinājām mūsu valsts karogu, un stāstījām pārējiem šova dalībniekiem par mūsu zemi — Latviju.” ­

Ķīnā vietējie iedzīvotāji Aleksandru vērojuši un pētījuši ar lielu interesi. „Jutos gluži kā citplanētiete vai eksponāts no muzeja!” smej latviešu dejotāja. Lai arī Ķīna Kurusovu apbūrusi ar savu austrumniecisko šarmu, viņa bilst, ka tuvākā pusgada laikā šajā zemē diezin vai vēlētos atgriezties. „Šanhaja mani pārsteidza ar saviem plašumiem un grandiozajām celtnēm. Šai pilsētai tiek būvēts, šķiet, jau otrais vai trešais stāvs. Milzīga metropole! Visa Latvija pret Šanhaju nu man šķiet kā tāds mazs ciematiņš. Tomēr šeit es jūtos vislabāk. Biju tik ļoti noilgojusies pēc mājām, tuviniekiem un draugiem!” neslēpj Aleksandra Kurusova. Tomēr nokļūt mājās viņai nemaz neesot bijis tik vienkārši. „Tā kā pašlaik Šanhajā norisinās starptautiskā izstāde Expo 2010, nebija iespējas vienkārši iesēsties lidmašīnā, lai atlidotu uz Latviju. Vienīgais variants, ko mums ar Jāni piedāvāja, bija doties uz Rīgu ar reisu no vienas citas lidostas. Lai nokļūtu turp, mērojām 21 stundu ilgu braucienu ar vilcienu. Turklāt tas bija briesmīgā stāvoklī — pa grīdu un soliem ložņāja tarakāni!” nu jau ar smaidu atceras Aleksandra.

­Inta Mengiša, Foto: no Aleksandras Kurusovas privātā arhīva

­­­