Jāni Grodumu piemin tūkstoši
Slavenības
2010. gada 18. jūnijs, 09:53

Jāni Grodumu piemin tūkstoši

Jauns.lv

Daudzi tūkstoši ļaudis ceturtdienas pēcpusdienā pārpildīja Vērmanes parku Rīgā, kur notika grupas „Līvi” leģendas Jāņa Groduma atvadu koncerts. Sākotnē gan šis koncerts bija paredzēts kā atbalsts slimajam mūziķim, taču diemžēl Jānis aizgāja aizsaulē vēl pirms tā.

„Groģim noteikti patika!” pēc koncerta, kurā piedalījās grupas „Pērkons”, “Credo”, “Linga”, “Bet Bet”, Armands Alksnis ar grupu, Harijs Zariņš un grupa “Colt”, Jenny May, Jānis Lemežis ar grupu, vijolnieks Dzintars Beitāns ar grupu, “Rock`n `Riga” jauno grupu konkursa “Garāžas duelis” finālisti “Pūķa gars” un “Blacksmith”, Kristīna Zaharova, Candy”, Johnny Salamander un daudzi citi populāri mūziķi, izteicās ne viens vien Jāņa Groduma cīņubiedrs. Un viņiem bija taisnība, jo visu vakaru uz Vērmanes dārzu plūda visu paaudžu cilvēki, lai ar ziediem rokās vai vienkārši tāpat – paklausoties Jāņa Groduma dziesmas, atvadītos no slavenā basģitārista, kura neatkārtojamā balss dziesmās paliks atmiņās mūžam.
Slavenais rokmūziķis pēc smagas slimības mira 52 gadu vecumā 15. jūnija vakarā. Jāņa Groduma izvadīšana pēdējā gaitā notiks Rīgas krematorijā otrdien, 22. jūnijā, pulksten 13.30. Mūziķa pēdējā vēlme bija, lai viņa pelni tiktu izkaisīti Liepājā, Rožu laukumā, vai jūrā.

Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Purviņš