Kāds ir Seska sievas jaunības noslēpums?
Slavenības
2010. gada 27. jūnijs, 09:01

Kāds ir Seska sievas jaunības noslēpums?

Jauns.lv

Liepājas mēra Ulda Seska kundze Inta ir trīs bērnu māte un jau vairākus gadus saimnieko atjaunotajā viesnīcā Kalnamuiža. Un viņa joprojām var atļauties dziļu dekoltē.

Liepājas mēra dzīvesbiedre Inta Seska ir triju bērnu māte — uzaudzinājusi meitas Baibu (28) un Aneti (21), tagad audzina jaunāko ģimenes atvasi Mārtiņu Nikiju un pat krīzes laikā aktīvi saimnieko ģimenes apsaimniekotajā īpašumā Kalnamuižā. „Ja piens būs, tad viss būs; ja piena nebūs, tad nekā nebūs,” muižas saimniece atklāj patieso pārticības un jaunības noslēpumu. Ne velti muižas teritorijā piemiņai saglabāts vectēva lolojums — Piena muzejs. „Piens ir plaši lietojams arī skaistumkopšanā. Mums ir mazs SPA saloniņš, kur aktīvi izmantojam svaigu govs pienu. No tā kuļam sviestu, gatavojam sieru un lietojam skaistumkopšanā, lai āda būtu zīžaina. Tam domātas piena vannas,” ar saviem labumiem lepojas Seska.

Inta arī pati mākot govi slaukt, jo bērnībā to daudzkārt darījusi, arī citi lauku darbi viņai nav sveši. Tomēr abas meitas izaugušas par īstām pilsētas dāmām. „Mani bērni gan droši vien govi slaukt nemāk, bet viņi zinās, kur pienu likt lietā tālāk!” apgalvo Seska. Te arī Liepājas mēra kundzes jaunības žirgtuma noslēpums! „Jebkuru lietu, ko piedāvājam klientiem, vispirms rūpīgi pārbaudu pati uz sevis! Īpaši mīļas man ir piena vannas un masāža,” atzīst Liepājas mēra kundze. Vēl viņa lepojas ar melno maģisko akmens pirti, kas ir reti sastopama Latvijā.

Agrāk Kalnamuižas gaiteņos čakli darbojās arī Sesku atvases, it īpaši vecākā meita Baiba Seska. Vēl būdama futbolista Māra Verpakovska sieva un audzinādama abu meitiņu Paulu, kurai nu jau četrarpus gadu, Seska labprāt iegriezās Kalnamuižā palīdzēt mammai saimniecībā. Tagad Seskas mīļotais ir miljonārs un rallija braucējs Raimonds Kisiels, un viņu ģimenē aug jau otra atvase — Karla, kurai septembrī apritēs gadiņš. Vaicāta, vai Kalnamuižas apsaimniekošanā joprojām iesaistīta visa ģimene, Inta Seska dziļdomīgi klusē un nevēlas apspriest šo jautājumu. „Protams, mēs iesaistāmies visi, bet katram ir citi pienākumi. Es atbildu par visu saimniecību. Man ir ļoti laba darbinieku komanda,” izvairīgi piebilst Liepājas mēra sieva.

Diāna Lipsberga/Foto: Linda Ģībiete un no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva