Negaiss izmērcē „Jaunā viļņa” zvaigznes
Slavenības
2010. gada 28. jūlijs, 12:44

Negaiss izmērcē „Jaunā viļņa” zvaigznes

Jauns.lv

Ar pamatīgām lietusgāzēm, pārtrauktu TV translāciju un izmirkušiem Krievijas šovbiznesa spīdekļiem 27. jūlija vakarā Dzintaru koncertzālē, Jūrmalā atklāts 9. starptautiskais jauno izpildītāju konkurss „Jaunais vilnis”.

Uz muzikālā festivāla atklāšanas koncertu, kurā uzstājās slavenākās Krievijas skatuves zvaigznes, neraugoties uz taupības režīmu valstī, pulcējās arī daudzas pašmāju slavenības, tostarp sportisti, politiķi, aktieri un miljonāri. Smaidīgi un sapucējušies ieņemt vietas skatītāju zāles pirmajās rindās un VIP ložā steidza tādi pazīstami ļaudis kā ekspremjers Ivars Godmanis ar draudzeni Ilzi Pētersoni, Saeimas deputāts Viktors Ščerbatihs, Rīgas mērs Nils Ušakovs, miljonārs Jūlijs Krūmiņš, miljonāre Benita Sadauska, „Rietumu bankas” prezidents Leonīds Esterkins, aktrise Agnese Zeltiņa, Rīgas domes vicemērs Ainārs Šlesers, ballīšu karaliene Anete Sončika un daudzi citi.

Tiesa, pamatīgas nebūšanas „Jaunā viļņa” organizatoriem, izpildītājiem un apmeklētājiem sagādāja laikapstākļi. Pēkšņais negaiss ar zibeņiem un lietu, kas gāza kā no spaiņiem, burtiski paralizēja koncerta tiešraidi, un vairākiem māksliniekiem ar saviem priekšnesumiem nācās uz skatuves kāpt pa otram lāgam. Pasākuma organizatori bija panikā – šāds gadījums, kad lietus dēļ satelīts nespēj uztvert signālu un tamdēļ „nobrūk” tiešā translācija TV, „Jauno vilni” tā deviņu gadu vēsturē piemeklēja pirmo reizi. Visā Krievijā miljoniem ļaužu sēdēja pie televizoriem, lai skatītos gada krāšņāko koncertšovu ar savu elku piedalīšanos, un pārtrauktā translācija no Jūrmalas viņus nenoliedzami apbēdināja un saniknoja.

Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Purviņš