Francijā iznāk provokatīva biogrāfija par prezidenta sievu
Slavenības
2010. gada 15. septembrī, 15:10

Francijā iznāk provokatīva biogrāfija par prezidenta sievu

Jauns.lv

Trešdien Francijā grāmatu veikalos nonākusi biogrāfija "Carla: une vie secrete" ("Karla. Slepenā dzīve"), kas atklāj Francijas pirmo lēdiju Karlu Bruni-Sarkozī gluži citā un viņai nebūt ne tīkamākajā gaismā.

Francijā iznāk provokatīva biogrāfija par preziden...

Karla Bruni-Sarkozī ar vīru Francijas prezidentu Nikolā Sarkozī
Karla Bruni-Sarkozī ar vīru Francijas prezidentu Nikolā Sarkozī

Grāmata, ko sarakstījusi bijusī žurnāliste Besma Laurī, atklāj daudzus pikantus faktus par Bruni dzīvi gan pirms viņas iepazīšanās ar Nikolā Sarkozī, gan laulībā ar viņu. Autore atklājusi - ja viņai nedraudētu ar tiesu darbiem, grāmata būtu vēl atklātāka.

Pati Bruni atteikusies sniegt Laurī interviju, tāpēc grāmatā ir tikai tās liecības, ko viņai izdevās iegūt no citiem avotiem.

Kā apgalvo Laurī, Bruni publiskais tēls absolūti neatbilst tam, kāda patiesībā ir bijusī itāļu modele. Pēc iepazīšanās ar Sarkozī un kāzām 2008.gadā Elizejas pils uzsāka uzmanīgu un rūpīgu darbu pie viņas tēla pārveidošanas, ko vadīja prezidenta padomnieks Pjērs Šarons. "Karla mani brīdināja, "par mani teiks daudz dažādu lietu, par manu iepriekšējo dzīvi, var nākt gaismā dažādas lietas, fotogrāfijas". Tāpēc mums bija jāpalīdz viņai radīt jaunu tēlu. Kautrīgas, jaunas sievietes tēlu," Šarona vārdus atstāsta Laurī.

Šis tēls tika veiksmīgi demonstrēts Bruni vizītes laikā Londonā 2008.gadā martā, un britu mediji slavēja viņas nepiespiesto eleganci. Taču, kā apgalvo Laurī, intervējot viņai pietuvinātus cilvēkus, atklājies, ka Bruni patiesā seja ir tālu no priekšstata par "labi audzinātu meiteni ar noliektu galvu".

ASV režisors Vudijs Alens 28.jūlijā savas filmas "Midnight in Paris" filmēšanas laikā Parīzē runājas ar Francijas pirmo lēdiju Karlu Bruni-Sarkozī un amerikāņu aktieri Ouenu Vilsonu.

Karla Bruni-Sarkozī sākusi filmēties Vudija Alena filmā

Ja savulaik Bruni atbalstījusi un paudusi turīgo kreiso politiskos uzskatus, pēc kāzām ar Sarkozī viņa "uzgrieza muguru savām politiskajām pārliecībām", apgalvo Laurī. "Pēkšņi vakardienas Karla Bruni, kas bija brīva un atklāta, vairs nepastāvēja. Un viņa pat neatbalsta savu vīru. Jūs arī nekad nedzirdēsiet publiski iestājamies par viņu."

LETA/Foto: Bulls Press