Demija Mūra pārdod gleznas, kas viņas mājās vairs neiederas
Slavenības
2010. gada 17. oktobris, 10:12

Demija Mūra pārdod gleznas, kas viņas mājās vairs neiederas

Jauns.lv

Aktrise Demija Mūra (47) nolēmusi pārdod divas 19. gadsimta mākslinieku gleznas, kas vairs neiederas viņas mājas jaunajā interjerā.

­

Demija Mūra slavenību aprindās zināma arī kā mākslas darbu kolekcionāre. Taču šobrīd aktrise nolēmusi pārdot divas no savā īpašumā esošajām gleznām, ko radījuši mākslinieki 19. gadsimtā. Tiek lēsts, ka par šiem darbiem aktrise saņems aptuveni 1.7 miljonus ASV dolāru. Izsole notiks 4. novembrī Ņujorkā. Mūra tai pieteikusi Viljama Bugero darbu Frere et Soeur (Brālis un māsa) un beļģu gleznotāja Alfrēda Stīvensa darbu Mere et Ses Enfants (Māte un viņas bērni).

Abas šīs gleznas Mūra iegādājās 1995. gadā. Par Bogoro darbu viņa samaksāja 178 500 dolāru, bet par Stīvensa – 200 500 dolāru.

Ņemot vērā mākslas kolekcionāru šā brīža lielo interesi par franču mākslinieku darbiem, prognozēts, ka Demija Mūra varētu nopelnīt prāvu naudas summu.

Šarmantā aktrise aizvien augstu vērtē šos mākslas šedevrus, taču nolēmusi gleznas pārdot, jo pēc remonta darbiem tās vairs neiederas jaunajā interjerā. „Ir laiks pārmaiņām,” viņa pasmaida.

Kasjauns.lv, Foto: Bulls Press

­