Juris Žagars svin 50. dzimšanas dienu
Slavenības
2011. gada 26. janvāris, 13:21

Juris Žagars svin 50. dzimšanas dienu

Kasjauns.lv

26. janvārī, savu 50. dzimšanas dienu svinēja Dailes teātra aktieris Juris Žagars. Viņš pazīstams ne tikai kā lielisks aktieris, bet arī kā veiksmīgs uzņēmējs – jau daudzus gadus viņš ir populārā slēpošanas kalna „Žagarkalns” saimnieks un slēpošanas instruktors.

Juris Žagars ar savu draudzeni Trūdiju Kītu, meitiņu Ievu, meitas māsīcu Marī 2010. gada vasarā, apciemojot Braku muzeju Ērgļos.

Sarunā ar Kasjauns.lv aktieris atklāj, ka dzimšanas dienu gatavojas pavadīt laokos. „Braukšu uz savu laiku māju un visu dienu kārtošu vecus fotoalbūmus. Vakarā būšu atpakaļ dzīvoklī. Kopā ar draudzeni, brāli, dēlu, meitu un labāko draugu aiziesim vakariņās,” par jubilejas svinēšanas plāniem stāsta Žagars. Kolēģi teātrī aktieri jau apsveikuši pirmizrādes laikā. „Tas no viņu puses bija ļoti korekti, jo nekādas lielas svinēšanas nevēlos. Paldies dievam, lielās ballēšanās teātrī izsīkušas dabiskā ceļā - mani mulsina publiskas godināšanas,” atzīstas aktieris. Tāpat Žagaram arī neesot īpašu sajūtu, sagaidot savu apaļo jubileju, un pārdomas par vecumu viņu nemoka.

Jura Žagara radošā dzīve

gallery icon

Juris Žagars tiek uzskatīts par vienu no šarmantākajiem Latvijas aktieriem, kurš spēlējis ievērojamas lomas ne tikai uz teātra skatuves, bet arī kino. Nozīmīgākās kino lomas aktieris atveidojis filmās „Aija”, „Zītaru dzimta”, „Dubultnieks”, „Rudens rozes”, „Saldā indes garša", bet 1986. gadā saņēmis balvu „Lielais Kristaps”. Šobrīd Žagaru var redzēt šādas Dailes teātra izrādēs: „Marija Stjuarte”, „Shopping&Fucking”, „Idiots. Pēdējā nakts”, „Īstvikas raganas”, „Ar vīru nav viegli”.

Kasjauns.lv sveic gaviļnieku jubilejā!

Kasjauns.lv/ foto: Gunārs Janaitis, Mārtiņš Ziders, no izdevniecības „Rīgas viļņi” arhīva