Noteiktas Latvijas stilīgākās slavenības
Slavenības
2011. gada 8. februāris, 09:17

Noteiktas Latvijas stilīgākās slavenības

Jauns.lv

Latvijas Nacionālās operas jaunajā zālē noslēgusies „Latvijas Stila un Modes Balvas 2010” apbalvošanas ceremonija, kurā nosauca aizvadītā gada stilīgākās un modīgākās Latvijas slavenības. Dziedātāja Ella jeb Elīna Fūrmane jau otro gadu pēc kārtas atzīta par stilīgāko dziedātāju.

„Modes un stila balva 2010”

Latvijas Stila un Modes balvas ikgadējās ceremonijas mērķis ir katru gadu apbalvot labākos no labākajiem modes industrijā, kā arī stilīgākos TV, teātra, un šova biznesa zvaigznes, kas iet kopsolī ar modi. Pēc tradīcijas, nomināciju uzvarētājiem tiek piešķirts „stilīgākā” vai „labākais modē” tituls, un publiskai atzinībai par apliecinājumu, tiek pasniegta statuete, kas simbolizē stila un modes vienotību. Šogad pasākuma organizatori, sadarbībā ar uzņēmumu “Morozov & Son”, izmainījuši balvas dizainu un tās krāsu gammu, saglabājot simboliku un ideju, ko tā pauž. Stilīgo pasākumu bija uzticēts vadīt žilbinošajai TV dīvai Annai Rozītei un pērnā gada stilīgākajam TV vadītājam Mārim Grigalim.

Ceremonijas laikā tika apbalvoti labākie no labākajiem modes industrijā sekojošās nominācijās: 2010. gada stilīgākais aktieris ir Latvijas Nacionālā teātra aktieris Kaspars Zvīgulis, stilīgākā aktrise - Zane Vaļicka, stilīgākā dziesmu izpildītāja - Ella jeb Elīna Fūrmane, stilīgākais dziesmu izpildītājs - dziedātājs Goran Gora jeb Jānis Holšteins-Upmanis, stilīgākā mūziķu grupa - „Instrumenti”, stilīgākā TV raidījuma vadītāja - jauniešu izklaides raidījuma „SeMs” vadītāja Ketija Dombrovska, stilīgākais TV raidījuma vadītājs - TV3 laika ziņu moderators Jānis Strapcāns, modes veikals ar interesantāko koncepciju, kas tika atvērts 2010. gadā, ir latviešu dizaina un dzīvesstila veikals „Rija”, aizvadītā gada debija modes jomā - modes māksliniece Aļona Bauska no zīmola „Qooqoo”, gada modes mākslinieka tituls tika piešķirts modes nama „NARCISS” īpašniecei un galvenajai māksliniecei Alisei Trautmanei, bet gada top modeles tituls – Gintai Lapiņai.

Kandidātus nominācijās vērtēja speciālā žūrija, kuras sastāvā bija glancēto žurnālu galvenie redaktori, modes redaktori, pazīstami fotogrāfi, stilisti, žurnālisti un modeļu biznesa pārstāvji.

Santa Sergejeva/Foto: Mārtiņš Ziders.