1dienas
21stundas
42minūtes
14sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Latviešu dizaineri un viesi pārsteidz Rīgas modes nedēļā. FOTO
Slavenības

Latviešu dizaineri un viesi pārsteidz Rīgas modes nedēļā. FOTO

Jauns.lv

14. Rīgas modes nedēļa uzņēmusi apgriezienus un ar nākamās rudens un ziemas sezonas modes tendencēm sabiedrību iepazīstinājuši Latvijas labākie tērpu dizaineri – „QooQoo”, „Narciss”, Žanete Auziņa, Atis Artemjevs, Katja Šehurina un Sarmīte Ostanevica.

Latviešu dizaineri un viesi pārsteidz Rīgas modes ...
Viens no pasaulē pazīstamākiem, melnādainiem vīriešu modeļiem - Papiss Lavdejs ir apbūris ar savu klātbūtni modes skates apmeklētājas.
Viens no pasaulē pazīstamākiem, melnādainiem vīriešu modeļiem - Papiss Lavdejs ir apbūris ar savu klātbūtni modes skates apmeklētājas.

Uzņēmēja Mārīte Kola ir pastāvīgā Rīgas modes nedēļas apmeklētāja.

Rīgas 14. modes nedēļa

Rīgas modes nedēļas maratona otrajā dienā latviešu un ārvalstu dizaineru skates bija apmeklētas kuplā pulkā. Skaidri redzams, ka Latvijā netrūkst modes interesentu, kuri neslēpa ovācijas par latviešu dizaineru veidotajām kolekcijām, atzīstot, ka tās izdevušās spilgtas un interesantas. Pēdējā laikā Latvijas sabiedrības krējums priekšroku dod tieši latviešu modes meistariem, nevis pasaulē atzītu zīmolu darinājumiem. Modes nedēļas daudzveidīgo pasākumu viesi rūpīgi piedomājuši par savu stilu un katru dienu modes skates un ballītes apmeklē jaunos un gaumīgos tērpos un aksesuāros.

Rīgas modes nedēļas otrās dienas vakarā uz Rīgu atlidoja viens no pasaulē pazīstamākiem, melnādainajiem vīriešu modeļiem Papiss Lavdejs (Papis Loveday), kurš savā karjerā piedalījies „John Galliano”, „Versace”, „Paul Smith”, „Jean-Paul Gaultier”, „Armani” un citu pasaulslavenu modes namu skatēs. Viņš bijis zīmolu “Etro” un „United Colors of Benetton” reklāmas kampaņu seja. Papiss Lavdejs nav tikai slavens modelis, bet arī pazīstams radošais un kastingu direktors modes industrijā, UNESCO sūtnis, un daudzu labdarības projektu dalībnieks. Tā kā slavenais modelis Rīgā ieradās vēlā vakara stundā, viņš paguva vien ierasties uz Latvijas populārās dizaineres Katjas Šehurinas skati. Atlika vien slavenajam modelim Papisam Lavdejam ienākt zālē, kā visi modes skates viesi nevarēja acis novērst no šarmantā modeļa.

Šovakar šīs sezonas modes skašu programmas noslēguma gala šovā varēs vērot pazīstamā itāļu modes mākslinieka Toma Rebla skati, kurā piedalīsies arī Papiss Lavdejs.

Santa Sergejeva/Foto: Juris Zariņš