Lukašenko: Rietumi nosmacēja Baltkrieviju Eirovīzijā
Slavenības
2011. gada 13. maijs, 20:06

Lukašenko: Rietumi nosmacēja Baltkrieviju Eirovīzijā

Jauns.lv

Piektdien Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko apsūdzējis Rietumu "spēkus" viņa baltkrievu dziedātājas Eirovīzijas priekšnesuma izbalsošanā politisku iemeslu dēļ.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Baltkrievijas dziesma ceturtdien notikušajā Eirovīzijas pusfinālā bija viena no 19, kas cīnījās par iekļūšanu finālā, tomēr balsu skaits par to nebija pietiekams.

Lukašenko sakāvi uztvēris ļoti asi, vēršoties pret kādiem vārdā nenosauktiem politiskiem spēkiem. "Jā, mēs viņiem nepatīkam, jo viņi jūt, ka mēs esam konkurenti. Viņi arī turpmāk centīsies mūs nosmacēt, smacēt mūs visos virzienos, smacēs mūs Eirovīzijā, kā vakar šo meitēnu," sacīja Lukašenko, apmeklējot kādu rūpnīcu.

Baltkrievijas pārstāve Anastāsija Viņņikova uzstājās ar disko ritmos ieturētu dziesmu angļu valodā "I love Belarus", ko Lukašenko nodēvējis par valsts himnu. Dziesmas vārdi vēsta - es mīlu Baltkrieviju, tā ir dziļi manī, es mīlu Baltkrieviju, jūtu to savā prātā.

"Viss sakrita - izturēšanās uz skatuves, seja un dziesma. Taču viņa nodziedāja Baltkrievijas himnu. Kas gan palaidīs garām Baltkrievijas himnu?" neticībā jautāja Lukašenko.

Eirovīzijas fināls norisināsies sestdien.

Baltkrievijas pārstāves Anastāsijas Viņņikovas uzstāšanās Eirovīzijas pusfinālā

LETA/Fot: AFP/LETA