Anna Rozīte precēties negrib
Slavenības

Anna Rozīte precēties negrib

Jauns.lv

TV „seja” Anna Rozīte (26) šobrīd ir māmiņas cerībās. Lai arī daudziem pāriem sievietes grūtniecība nereti kalpo par stimulu laulībām, raidījuma vadītāja atklāj, ka vismaz pašreiz viņa precēties nevēlas.

Anna Rozīte precēties negrib...
Anna Rozīte jau vairākus gadus ir kopā ar savu draugu Mārtiņu Kozlovski.
Anna Rozīte jau vairākus gadus ir kopā ar savu draugu Mārtiņu Kozlovski.

Annas Rozītes un viņa draugs Mārtiņš Kozlovskis (27) nu gaida paaulē nākam pirmdzimto. Annai mazuļa gaidības netraucē turpināt darba gaitas raidījumā „Kinomānija”, ceļot un aktīvi izbaudīt dzīvi. Ja citi pāri, uzzinot par ģimenes pieaugumu, steidz doties pie altāra, tad Rozītes plānos tas neietilpst. Pārdomas par laulībām raidījuma vadītāja atklājusi topošo māmiņu žurnālam „Šūpulītis”.

Rozīte uzskata, ka, lai precētos, ir jābūt īpašai vēlmei un sajūtai to darīt. „Ja kādam ir sajūta, ka vajag precēties, tad laikam vajag. Man tādas sajūtas nav. Varbūt, ja apprecētos, man rastos sajūta, ka tā tik ir štelle, un kā es varēju pirms tam bez tā dzīvot! Bet tagad man šķiet, ka tā nav,” viņa spriež.

Rozītei šķiet, ka kāzas neko divu cilvēku attiecībās nemaina, un viņa pat sliecas domāt, ka tas ir pasākums neuzticīgiem cilvēkiem. „Man vienam paziņam ir teorija, ka laulība ir pasākums neuzticīgiem cilvēkiem. Kāpēc jāprecas, ja tu mīli, esi kopā? Kādi pierādījumi vēl ir vajadzīgi? Brīvība ietver sevī disciplīnu un atbildību,” par divu cilvēku savstarpējām attiecībām filozofē Rozīte. Protams, tas nenozīmējot, ka cilvēks iet un dara, ko vēlas un kas ienāk prātā. Viņasprāt cilvēki, kuri precas, vēlas sev otru piesiet, lai būtu drošāk.

Anna Rozīte ar savu draugu

„Varbūt pēc gada pamodīšos un man būt sajūta, ka es to gribu, tad droši vien darīšu visu iespējamo, lai tas notiktu”, atkāpšanās ceļu sev sagatavo TV „seja”.

Vaicāta, kāda viņasprāt ir laimīga sieviete, Anna rozīte uzskaita: „Tāda, kas prot mīlēt gan sevi, gan apkārtējos, negaidot neko pretī. Tā arī ir tā laime, tas kodols. Pārējais viss tam ir pakārtots. Ja nav kodola, tad to var aizstāt ar it kā kaut kādām lietām, kas tevi īslaicīgi dara laimīgu, bet tas viss bieži vien ir tikai butaforija.”

Anna Rozīte fotogrāfijās

Viņa arī atklāj, ka atšķirībā no citām sievietēm, kuras jau mazas būdamas sapņo par kāzām un ģimeni, viņas sapņos tas nekad nav ietilpis. Tai pat laikā viņa nekad nav vēlējusies būt karjeriste, kas dzīvo viena. „Bērniņš nāk tad, kad esi tam gatava. Pat tad, ja nemaz to neapzinies. Acīmredzot es biju gatava,” secina simpātiskā raidījuma vadītāja. Rozīte uzskata, ka katrai sievietei nav obligāti jākļūst par māti, taču viņa nebija izslēgusi domu, ka reiz viņa par tādu kļūs.

Kasjauns.lv//Foto: No Izdevniecības „Rīgas viļņi” fotoarhīva