„Likās, ka mani dzīvu apēdīs”. Zeltiņas meita atklāti par pārdzīvoto
Slavenības
2011. gada 21. jūnijs, 06:30

„Likās, ka mani dzīvu apēdīs”. Zeltiņas meita atklāti par pārdzīvoto

Jauns.lv

Aktrises Agneses Zeltiņas (39) meita vidusskolniece Marija Romija Zeltiņa (18) atzīst, ka, uzsākot kopdzīvi ar vecāku vīrieti, pārdzīvojusi grūtu periodu un vēl joprojām cieš no pārspīlētas un sev nevēlamas sabiedrības uzmanības.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirms vairākiem mēnešiem prese vēstīja, ka aktrises Agneses Zeltiņas meita - vienpadsmitās klases skolniece Marija Romija Zeltiņa - uzsākusi attiecības un dzīvo kopā ar sava tēva labu draugu uzņēmēju Intu Jansonu, kurš par meiteni ir 25 gadus vecāks. Šis fakts satriecis gan Marijas tēvu uzņēmēju Ričardu Bindi, ar kuru šobrīd Marijai attiecībās iestājusies pauze, gan lielu sabiedrības daļu, kura nosoda Marijas un Inta kopdzīvi. Nesen intervijā žurnālam „Lilit” Marija Zeltiņa atklāti izstāstīja par savām jaunajām attiecībām, pauda attieksmi pret ļaudīm, kas nosoda viņas izvēli, kā arī komentēja cilvēku tieksmi interesēties par citu privāto dzīvi.

Uzmanības centrā

Marija apgalvo, ka cilvēki uz ielas uz viņu bieži atskatās. „Ja pat nepazīst, lūr. Tas liek justies neveikli. Esmu izgājusi savās darīšanās, bet jūtos kā uz skatuves. Nekāda privātuma. Mēs esam lūriķu tauta,” secina Marija. „Cilvēkiem patīk spilgtas personības, viņi uzreiz var izdomāt pikantu stāstu. Vienubrīd likās, ka mani Latvijā dzīvu apēdīs. Komentārus internetā vairs nelasu, bet vispār gribu saprast psiholoģiju - kā es uz latviešu tautu iedarbojos,” saka Marija. Viņa ir sašutusi par žurnālistikas zemo līmeni Latvijā, kur raksti top pat no nepatiesiem komentāriem internetā. „Nav nekādu faktu čekera! Amerikā par katru teikumu var iesūdzēt tiesā, bet mums ikviens stulbenis var izdomāt savu stāstu, un nekas. Piemēram, ka esmu stāvoklī. Un visi domā, ka esmu kaut kāda mazgadīga mauka. Dažreiz nesaprotu, kādā sabiedrībā es dzīvoju,” neizpratnē ir Zeltiņa

Marija dzirdējusi arī viedokli, ka ir izlutināta, bet tā neesot tiesa.  Meitene sevi raksturo kā ļoti kārtīgu un apzinīgu - viņa nekad nav bijusi pat naktsklubā, jo uzskata, ka tas ir zem viņas goda: „Nekad neesmu dzērusi, pīpējusi, lietojusi narkotikas. Tādā ziņā esmu līdzinājusies paraugbērnam.” Arī tad, kad meitenei nācies gadu dzīvot vienai, kamēr mamma Agnese Zeltiņa filmējās Amerikā, dzīvoklī nav notikusi neviena ballīte. Marijai esot tikai viens netikums - aizgulēšanās no rītiem, tāpēc omīte nākusi mazmeitu modināt.

Spiesta aiziet no skolas

Marija Romija intervijā arī skaidro, kāpēc nesen mainījusi skolu. „Tagad mācos vakarskolā rīta maiņā. Man bija emocionāli smags periods, kad viena ģimenes daļa atbalstīja manu lēmumu uzsākt kopdzīvi ar vīrieti, otra pilnīgi ne. Jutos tā kā mazliet nodota. Ziemā uz kalna nokritu, dabūju smadzeņu satricinājumu. Sanāca iekavēt skolu,” stāsta Marija.

Meitene arī klāsta savu nostāju pret izglītības sistēmu Latvijā, kura, viņasprāt, ir pilnīgi degradējusies. „Nu kāpēc man jāmokās ar fiziku, ķīmiju ziemā, kad nāk miegs? Mūsdienās cilvēkiem viss sajucis: ziemā, kad organisms saguris, skolēni mācās, vasarā, kad spēku uzplaukums - atpūšas. Skolas rada tādu stresu, daudzi nevar naktīs gulēt. Daudzi bērni lieto medikamentus, lai skolā varētu izturēt slodzi. Ir milzīgs spiediens, konkurence. Māca ķīmijas formulas, bet nemāca psiholoģiju, elementāras saskarsmes un ētikas lietas. Skolās ir daudz nevajadzīgu priekšmetu,” uzskata Zeltiņa. Meitene gan apgalvo, ka nekad nav bijusi slikta skolniece, tieši otrādi - ar mācībām allaž veiksmīgi tikusi galā pati, bez citu palīdzības, arī mājās stingras mācību kontroles nekad nav bijis. „Vienmēr esmu mācījusies sevis, nevis vecāku vai skolas dēļ,” saka Marija.

Šobrīd Marija Zeltiņa ar savu draugu Intu Jansonu ir kopā jau astoņus mēnešus un atzīst, ka kopdzīve viņai sagādā prieku. Meitene nākotnē vēlētos kuplu ģimeni un apgalvo, ka nevēlas kļūt par karjeristi, bet gan daudz laika veltīt bērniem.

Marija Zeltiņa ZZ reklāmā

­

Kasjauns.lv/ foto: no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva

­