Merilinam Mensonam šizīgas gleznas. FOTO
Slavenības
2011. gada 9. novembrī, 06:07

Merilinam Mensonam šizīgas gleznas. FOTO

Jauns.lv

Pirms dažām dienām šokrokeris Merilins Mensons Meksikas galvaspilsētā Mehiko atklāja savu darbu personālizstādi, kam devis nosaukumu „Posta taka” (”The Path of Misery”).

Merilinam Mensonam šizīgas gleznas. FOTO...
Nesen Merilins Mensons atklājis savu akvareļu personālizstādi Meksikas galvaspilsētā Mehiko.
Nesen Merilins Mensons atklājis savu akvareļu personālizstādi Meksikas galvaspilsētā Mehiko.

Šokrokeris Merilins Mensons atklāj izstādi „Posta taka”

Izstādes atklāšanu rokeris apmeklēja kopā ar savu jauno draudzeni.

To, ka dīvainais šis mūziķis arī glezno, pasaule iepazina līdz ar viņa karjeras pirmsākumiem mūzikā. Senākais no Mensona darbiem, kas vēl ir saglabājies, datējams ar 1995. gadu. Pēc neilga „pelēkā perioda” mūziķis 1999. gadā pievērsās gleznošanai ar akvareli. Viņa darbi bijuši izstādīti neskaitāmās galerijās un pārdoti kolekcionāriem. Pirms četriem gadiem Mensons atklāja savu mākslas galeriju Losandželosā. Mūziķis sākotnēji pat nespēja noticēt, cik tuvu „Sātana adresei” (666. namam) liktenim labpaticies „novietot” viņa galeriju. Izstāžu zāle atrodas Melrouzas avēnijā Nr. 667. To, ka galerija atradīsies tik tuvu bēdīgi slavenajai ciparu kombinācijai „666”, Mensons aptvēris vien brīdī, kad parakstījis kontraktu. „Es ieteicos — jūs laikam nesat mani cauri?” Taču nekā tamlīdzīga. Mākslas galerija tiešām atrodas blakus tā sauktajiem Sātana cipariem.

Sākotnēji mūziķis pat sapņot neuzdrīkstējās, ka viņa darbus varētu izstādīt galerijās, kur nu vēl pārdot. „Es gleznoju tikai sev, savam priekam, vai arī draugiem,” norāda Mensons. „Gleznoju draugu portretus un pēcāk tos viņiem uzdāvināju. Man nekad nebija nodoma izrādīt gleznas publiski un vēl jo mazāk tās kādam pārdot. Bet tad vairāku gadu laikā man iekrājās ievērojama darbu kaudze. Kad pie manis ciemos nāca ļaudis, viņi mudināja parādīt šos darbus arī plašākai sabiedrībai. Es viņiem paklausīju un tā arī izdarīju. Jūtos diezgan lepns un pārsteigts par atsauksmēm un interesi, kādu izraisījuši mani darbi. It īpaši no gados jauniem faniem, kas savā agrajā vecumā tā īsti nemaz nav paguvuši iepazīt mākslas pasauli. Varbūt tas viņus mudinās pievērst uzmanību arī daudz dažādām citām lietām.”