Slavenības
2012. gada 8. jūlijs, 17:34

Imantam Kalniņam pēc Imantdienām laimes pietiek veselam gadam. FOTO

Jauns.lv

7. jūnijā Cēsu pils parka estrādē norisinājās populārā komponista Imanta Kalniņa tradicionālais Imantdienu koncerts, kas, neraugoties uz lietaino laiku, šogad pulcēja gandrīz 4000 apmeklētāju.

Šogad Imantdienas bija veltītas Ojāram Vācietim un viņa dzejai, kam ir liela nozīme komponista Imanta Kalniņa mūzikā. Vācieša dzejai bija veltīta koncerta pirmā daļa, kurā uzstājās grupa „Turaidas roze” un arī pats komponists.

Koncerta otrajā daļā uzstājās grupa „Autobuss debesīs” un Marts Kristiāns Kalniņš, izpildot gan populārākās dziesmas no grupas repertuāra, gan skaņdarbus no dziesmu cikla „Autobuss debesīs”. Šajā koncerta daļā apmeklētājus priecēja arī vairāki viesi – Goran Gora, Māra Upmane-Holšteine, Paula Dukure un Andris Ērglis.

Kā jau bija gaidāms, visemocionālākā bija koncerta pēdējā daļa, kurā pēc vairāku gadu klusēšanas Imantdienās atkal atgriezās grupa „Menuets”, izpildot tautā visvairāk mīlētās Kalniņa dziesmas. „Pēc manas sajūtas, Imantdienas ir pilnīgas tikai tad, ja tajās piedalās „Menuets”,” vēl būdams koncerta gaidās, sacīja komponists. Leģendārā „Menueta” uzstāšanās laikā nudien „debesis bija pušu”, un lietus straumes gāzās pār apmeklētāju galvām. Tomēr ļaudis dejoja un pilnā balsī dziedāja līdzi.

„Šovakar ir ļoti liela laimes sajūta jau kopš paša pirmā brīža, kad uzkāpu uz skatuves. Pozitīvas emocijas ar milzīgu pluss zīmi. Šos kupli apmeklētos svētkus uztveru kā skaistu apliecinājumu, ka cilvēki neaizmirst un paliek uzticīgi saviem jaunības sapņiem un ideāliem,” portālam kasjauns.lv pēc nokāpšanas no skatuves aizkustinājumu pauda Imants Kalniņš, piebilzdams, ka Imantdienas viņam ik gadu ir vienīgā uzstāšanās, un no koncertā gūtajām pozitīvajām emocijām viņam pietiekot enerģijas un laimes sajūtas veselam gadam – līdz pat nākamajām Imantdienām.

Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders, Inta Mengiša