Kas saraudināja Valmieras teātra direktori Evitu Sniedzi? FOTO
Valmieras teātra direktore Evita Sniedza (no labās) ir aizkustināta par to, kā režisore Indra Roga uz skatuves „iekārtojusi” Zojas dzīvokli.
Slavenības
2012. gada 20. septembrī, 20:46

Kas saraudināja Valmieras teātra direktori Evitu Sniedzi? FOTO

Jauns.lv

18. septembrī Valmieras Drāmas teātrī pirmizrādi piedzīvoja izcilā krievu rakstnieka Mihaila Bulgakova „Zojkina kvartira”, pēc kuras iestādes direktore Evita Sniedze pamatīgi izplūda asarās. Viņu steidza mierināt gan režisors Mihails Gruzdovs, gan viņa meitiņa.

Kas saraudināja Valmieras teātra direktori Evitu S...

Mihaila Bulgakova lugas iestudējums Indras Rogas režijā un teicama aktieru ansambļa izpildījumā skatītājus saviļņoja tik ļoti, ka viņi pēc pirmizrādes cēlās kājās un „Zojkina kvartira” komandu godināja ar ilgiem aplausiem. Skatītāji sarunās slavēja ne tikai galveno lomu atveidotājus – Ievu Puķi, Tālivaldi Lasmani, Imantu Stradu un Ivo Martinsonu –, bet visu aktieru veikumu. Vienīgā, kas zālē palika sēžam, bija Valmieras teātra direktore Evita Sniedze. Tomēr ne tāpēc, ka izrāde viņai nebūtu patikusi. Izrādes izskaņā teātra vadītāja nespēja valdīt asaras un, kamēr citi sveica aktierus, viņa sirsnīgi raudāja. Jautāta, kas atgadījies, Sniedze sarunā ar Kasjauns.lv atzina, ka apraudājusies no aizkustinājuma, jo pirmo reizi viņas karjeras laikā pirmizrāde sveikta ar celšanos kājās.

Pēc grandiozā noslēguma radošo kolektīvu gaidīja svinības teātra kafejnīcā, kur tika pasniegtas dāvanas, vīns un bučas.

Šoreiz izrāde pulcē daudzus rīdziniekus. Ierodas aktieris Andris Bulis ar sieviņu Ilzi.

Valmieras Drāmas teātra pirmizrāde Mihaila Bulgakova „Zojkina kvartira"

Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders, Matīss Markovskis