Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Ojārs Rubenis igauņu režisoram met kaklā cilpu. FOTO
Radošo draudzību Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis apliecināja Igaunijas režisoram Elmo Niganenam dāvinot Lielvārdes jostu.
Slavenības

Ojārs Rubenis igauņu režisoram met kaklā cilpu. FOTO

Jauns.lv

Ar amizantu apsveikumu pirmizrādes banketā igauņu režisoru Elmo Niganenu pārsteidza Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis.

Ojārs Rubenis igauņu režisoram met kaklā cilpu. FO...

Pauzdams pateicību par veiksmīgi iestudēto izrādi „Zeme un mīlestība. Kārina. Indreks”, Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis kaimiņzemes režisoram bija sarūpējis īsteni latvisku dāvanu. Pirmizrādes svinīgās atzīmēšanas vietā, kur mākslinieki un viesi malkoja vīnu, suminot aktierus un pārējos izrādes veidotājus, Rubenis ieradās, nesdams Lielvārdes jostu. Direktora oficiālās uzrunas svinīgo klusumu pāršalca skaļas ovācijas un sirsnīgi smiekli, kad pavisam negaidīti Rubenis Lielvārdes jostu Igaunijas režisoram nenodeva rokās. Atritinātā veidā, teātra direktors to gluži kā cilpu meta Elmo Niganenam uz kakla! Atraktīvais dāvanas pasniegšanas veids uzjautrināja ne tikai dāvanas sniedzēju un saņēmēju, bet arī pārējos klātesošos. Visspilgtāk savas emocijas izrādīja izrādes kostīmu māksliniece Kristīne Pasternaka un galvenās sieviešu lomas atveidotāja Dita Lūriņa-Egliena.

Lai gan Lielvārdes josta metienā nesasniedza Ojāra Rubeņa iecerēto galamērķi, un neuzkrita igauņu režisoram uz kakla, bet gan ielidoja tieši rokās, Elmo Niganens bija sapratis teātra direktora nodomu, un pats jostu aplika ap kaklu. Tā režisors pavadīja visu pirmizrādes ballītes laiku, kopā ar aktieriem Nacionālā teātra kafejnīcā, svinēdams pirmizrādi.

Rubenis ampelējas pirmizrādes banketā

Mākslinieki līksmo pirmizrādes ballītē

Mākslinieki līksmo pirmizrādes ballītē

Ieskats izrādē „Zeme un mīlestībā”

Ieskats izrādē „Zeme un mīlestībā”

Kasjauns.lv/ Foto: Mārtiņš Ziders