Arī slavenības nēsā zobu breketes. FOTO
Nails Horans no „One Direction”, Feita Hila, Toms Krūzs un Madonnas meita Lurdesa.
Slavenības

Arī slavenības nēsā zobu breketes. FOTO

Jauns.lv

Ne visām slavenībām daba devusi skaistu taisnu zobu rindu. Nereti arī viņām savus zobiņus nākas koriģēt ar zobu brekešu palīdzību. Turklāt ne tikai bērnībā, bet arī 30 un 40 un gados! Nesenajā „Grammy” balvu vakarā zobu breketes redzētas arī kantri dziedātājai Feitai Hilai (45).

Arī slavenības nēsā zobu breketes. FOTO...

Aktieris Toms Krūzs nēsāja breketes, kad bija 39 gadus vecs. Viņa ortodonts ieteicis tās aktierim, lai nedaudz taisnotu zobu rindu un koriģētu viduslīniju. Krūzs nemulsa un nekautrējās, ka viņam jānēsā breketes. Viņš plati smaidīja visas pasaules fotogrāfiem, kad 2002. gadā aprīlī apmeklēja filmas „Space Station 3D” pirmizrādi.

Aktierim Nikolasam Keidžam manītas sudraba breketes uz apakšējo zobu rindas 2003. gadā, kad viņš apmeklēja Rakstnieku ģildes balvu ceremonijas vakaru. Keidžs paskaidroja, ka izvēlējies koriģēt zobu rindu, jo tobrīd bija pabeidzis darbu pie vienas filmas un vēl nebija uzsācis strādāt pie nākamās. Īstais laiks, lai nedaudz uzlabotu savu smaidu!

Dziedātāja Delta Gudrema zobus taisnoja 2004. gadā. Viņai vajadzēja likt zobu breketes, lai pasargātu zobus no izkustēšanās pēc pārciestās Hodžkina limfomas.

Hodžkina limfoma (pazīstama arī kā Hodžkina slimība) ir limfomas paveids; limfoma ir vēža veids, kurš radies no baltajiem asinsķermenīšiem jeb limfocītiem. Hodžkina limfomu iespējams ārstēt ar radiācijas terapiju un ķīmijterapiju, izvēloties atbilstošo ārstēšanas metodi atkarībā no pacienta vecuma un dzimuma, kā arī slimības stadijas. Vislielākā saslimstība ar šo kaiti ir divos laika posmos: vecumā no 15 līdz 35 gadiem un pēc 55 gadiem. Ja slimību konstatē agrīnā stadijā, atveseļoties iespējams vairāk nekā 90% gadījumu. Šī ir viena no veiksmīgāk ārstējamām vēža formām. Arī vēlīnās stadijās ir ļoti augsts ārstējamības rādītājs – ap 90%. Vairums pacientu, kuriem veiksmīgi izārstēta slimība un iestājusies remisija, parasti spēj pēc tam nodzīvot garu mūžu.