Elita Patmalniece Kiprā cep maizi un iepazīst vēsturi
No ceļojuma uz Kipru kolorītajai māksliniecei Elitai Patmalniecei īpaši atmiņā iespiedusies maizes cepšana, piedzīvojumi pie Afrodītes akmens un amatnieku darinājumi.
Slavenības
2013. gada 25. maijs, 04:47

Elita Patmalniece Kiprā cep maizi un iepazīst vēsturi

Jauns.lv

TV3 projekta „Zvaigznes ceļo” sezonas noslēguma raidījumā kolorītā māksliniece Elita Patmalniece aizveda uz Vidusjūras salu Kipru. Tur viņa izbaudīja Ziemeļkipras vēsturi un burvību, apmeklēja Kirēnijas salas augstāko punktu un devās uz Dienvidkipru pie Afrodītes akmens.

Ceļojumā Elita Patmalniece ļāva vaļu savam mākslinieces talantam rokdarbu mākslas centrā, iemēģinot roku kokgriezumu izgatavošanā, apskatīja Ziemeļkipras skaistākās salas vietas un iepazinās ar tās bagāto vēsturi.

Pārsteidzoši, ka dodoties uz slaveno Ziemeļkipras kūrortu - Karpas pussalu, pases kontroli veikuši īpaši apmācīti ēzeļi. Elitai izdevās robežu šķērsot ar pasi un burkāniem.

Izrādās, ka Karpas pussalas pludmales baltās smiltis neatšķiras no Latvijas. Pārsteigumu sagādājis arī fakts, ka sala ir vieta bez viesnīcām. Un ne tikai bez viesnīcām, bet arī bez elektrības. Pilnīga eko vieta! Bet ar to ceļojums vēl nebeidzas, īsts saldais ēdiens bija Kirēnija – skaistākā vieta uz salas.

Tālāk Elita ceļojumā devās uz Dienvidkipru. Visi, kas apciemo dienvidrietumu piekrastes pilsētu Pafosu, pie Afrodītes akmens, izpilda īpašu rituālu ūdenī, kuru, protams, nelaida garām arī Patmalniece. Viņai šī bija tā ceļojuma daļa, kas izraisīja radošu un māksliniecisku sprādzienu!


Kasjauns.lv/ Foto: publicitātes