Slavenības
2013. gada 8. septembris, 14:01

Džeimss Bonds noveco ar šiku. FOTO

Jauns.lv

Leģendārais Džeimsa Bonda lomas atveidotājs Šons Konerijs (83) ASV atklātā tenisa čempionāta apmeklējumam izvēlējies stilīgu kreklu.

Modes pasaulē tumši zilā krāsa izsludināta par vienu no šīs sezonas top krāsām, savukārt punktota auduma apdruka jau pāris sezonu kā pieskaitīta aktuālākajām. Punktotu tērpu „Oskara” balvas apmeklējumam bija izvēlējusies pat aktrise Natālija Portmane. Vīriešu apģērbu sortimentā gan modīgais punktotais parādās krietni retāk.

Šonu Koneriju ierasts dēvēt par pirmo Džeimsa Bonda lomas atveidotāju. Izrādās šis pieņēmums nav pareizs. Konerijs šo lomu saņēma 1962. gadā, taču Bondu atveidojuši un ieskaņojuši arī pirms viņa!

1954. gada sākumā rakstniekam Ianam Flemingam samaksāja 1000 dolāru par tiesībām ekranizēt viņa grāmatu „Casino Royale”. Romānu adaptēja stundu garā TV filmā un demonstrēja telekanāla CBS ēterā 1954. gada 21. oktobrī. Tā bija maza budžeta melnbaltā filma un Bondu tajā atveidoja aktieris Barijs Nelsons.

1956. gadā aktieris Bobs Holness ieskaņoja Džeimsu Bondu dienvidafrikāņu radio iestudējumā, kas bija veidots pēc Fleminga romāna „Moonraker” motīviem. Šis ir vienīgais zināmais radio iestudējums par Džeimsu Bondu. Holness norādījis, ka tas translēts tiešraidē un tāpēc ieraksts nav saglabājies.

Bonds noveco ar šiku

gallery icon
5

Kasjauns.lv, Foto: Bulls Press