Slavenības
2016. gada 13. novembris, 14:00

Tik zvērojoši aktīvu Aminatu nebūsiet redzējuši! FOTO

Jauns.lv

Sestdienas vakarā koncertzālē “Palladium” publikas ovāciju pavadībā grupa „Dagamba” laida klajā savu jauno albumu “Seasons”. Grupas viesmākslinieku vidū bija arī Eirovīzijas zvaigzne Aminata Savadago, kura uz skatuves izdarījās pēc pilnas programmas.

Grupas „Dagamba” albuma pamatā ir grupas redzējums par Antonio Vivaldi vijoļkoncertu ciklu “Četri gadalaiki”.

“Tīņa gados biju liels grupas ”Korn” fans, bet tikpat dedzīgi abi ar māsu klausījāmies Vivaldi “Gadalaikus” Naidžela Kenedija izpildījumā. Manam tēvam bija kasete, kuru klausījāmies tik ilgi, līdz tā pārstāja skanēt. Šī mūzika mani ļoti iespaidoja un iedvesmoja, tāpēc man ir milzīgs prieks, ka ar grupas biedriem bijām uz viena sajūtu viļņa un ierakstījām šo albumu,” saka grupas dalībnieks Valters Pūce.

Bez Vivaldi "Gadalaikiem" albumā dzirdama arī sadarbība ar vairākiem lieliskiem latviešu izpildītājiem - vokālo ansambli „Latvian Voices”, Aminatu un Ralfu Eilandu. Visi trīs kāpa arī uz prezentācijas koncerta skatuves.

 

Iespaidīgā gaismu šova pavadībā Aminatu ar „Dagambu” izpildīja albumā iekļauto singlu “Escape”, kurš jau nonācis vairāku Latvijas radiostaciju rotācijā. Un šajā priekšnesumā tiešām bija ko redzēt. „Johoho, kā Aminata dod! Matus purina, kā īsta rokere! Tērpiņš arī ir uz ūsiņu!” par Aminatu sačukstējās koncerta apmeklētāji.

 

Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders