1dienas
19stundas
34minūtes
21sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Īsta māksla jeb reklāmas triks? Stallones gleznas vērtētas pretrunīgi. FOTO
Silvestrs Stallone atzinis: ja viņam dzīve būtu dota otru reizi, viņš to veltītu glezniecībai un tēlniecībai, nevis lomām spraiga sižeta filmās.
Slavenības

Īsta māksla jeb reklāmas triks? Stallones gleznas vērtētas pretrunīgi. FOTO

Jauns.lv

Sanktpēterburgas Valsts krievu mākslas muzejā atklāta Holivudas aktiera Silvestra Stallones gleznu izstāde. Kamēr vieni aktieri cildina kā īstu mākslinieku, citi ir pārliecināti, ka šāda izstāde nebūtu piedzīvojusi dienasgaismu, ja darbu autors būtu kāds cits...

Īsta māksla jeb reklāmas triks? Stallones gleznas ...

Silvestra Stallones mākslas darbi izpelnījušies atzinīgus vārdus no mākslas muzeja kuratoriem, taču kritiķi ir citos uzskatos. Viņuprāt, šiem darbiem nav īstā vieta šajā cienījamajā mākslas muzejā.

„Ja mana vizīte kādam ir kā izaicinājums, lai tā būtu,” atbildējis Silvestrs Stallone, vaicāts, ko domā par dažiem dusmu pilnajiem iztriekumiem no komunistu partijas līderu mutēm.

67 gadus vecā kino zvaigzne vairākās no savām kases grāvēju filmām redzēts uzveicam krievu neliešus un komunistus. Preses konferencē, kas rīkota pirms izstādes atklāšanas, Stallone atzina, ka jūtas ļoti pagodināts par viņam izrādīto godu, sarīkot personālizstādi šajā prestižajā muzejā. Sanktpēterburgā aplūkojamas aktiera gleznas, kas tapušas laikaposmā no 1975. gada līdz pat šai dienai.

„Es ceru, ka jums patiks manas bildes,” viņš sacīja konferencē. „Es mīlu jūs visus.”

Slavenais Rokija un Rembo atveidotājs arīdzan atzinis: ja viņam dzīve būtu dota otru reizi, viņš to veltītu glezniecībai un tēlniecībai, nevis lomām spraiga sižeta filmās.

Muzeja direktors Vladimirs Gusevs pauda atzinību Stallones talantam, norādot, ka aktiera gleznas „parāda ļoti aizrautīga cilvēka dabu” un tās pavisam noteikti nevar uzskatīt par „amatiera darbiem”.

„Viņš ir īsts mākslinieks,” direktors slavē Stalloni. „Mūsu muzejs neizstāda vāju mākslinieku darbus.”

Izstādes atklāšanu ar nepacietību gaidīja aptuveni 1000 cilvēku, kas bija pulcējušies pie ēkas durvīm un sastājušies garumgarā rindā, lai pirmie skatītu Stallones darbus klātienē.

„Esmu skatījusies Stallones filmas, es nebrīnos kā šāds mačo vīrietis spēj radīt gleznas. Gribu tās apskatīt,” savās pārdomās ar žurnālistiem dalījusies kāda 49 gadus veca apmeklētāja vārdā Natālija Akimova.

Arī citi rindā stāvošie ļaudis pauda interesi apskatīt darbus, taču savā attieksmē bija daudz rezervētāki. „Esmu pārliecināts, ka šos darbus neizstādītu, ja to autors būtu kāds cits cilvēks,” atzinis Igors Savenko. „Šis ir reklāmas triks, nevis māksla.”

Starp citu, pirms kino karjeras uzsākšanas Silvestrs Stallone ir studējis mākslu! Viņa darbi bijuši izstādīti arī citās valstīs un pilsētās, to skaitā Šveicē un Maiami.

Muzeja mājaslapā aktiera darbi raksturoti kā „pārdomas par radošajā un personiskajā dzīvē piedzīvoto” un īpaši akcentēts aktiera stils izmantot košas krāsas.

Sanktpēterburgas muzejs izslavēts kā lielākais krievu mākslas muzejs pasaulē un tajā lielākoties izstādīti tautiešu darbi. Tāpēc daudziem bija pārsteigums, ka muzejs uzņēmis savās telpās Holivudas zvaigznes radītos abstraktās mākslas darbus.

Silvestra Stallones gleznu izstāde Sanktpēterburgā


Kasjauns.lv, Foto: RIA Novosti/Scanpix, ITAR-TASS/Scanpix, REUTERS/Scanpix, AP/Scanpix