Šomase, Ērglis, Balceris un citi šogad izdziedās latviešu tautas dziesmas. FOTO
Tautā pazīstami un iemīļoti mākslinieki atkal apvienojas, lai Latvijas dzimšanas dienas svinību gaidās sniegtu sirsnīgu koncertprogrammu „Manas tautas dziesmas”.
Slavenības
2013. gada 31. oktobris, 10:39

Šomase, Ērglis, Balceris un citi šogad izdziedās latviešu tautas dziesmas. FOTO

Jauns.lv

Turpinot pirms pieciem gadiem aizsākto tradīciju, arī šogad Latvijas valsts 95. jubilejas svinību nedēļā jaunā koncertprogrammā vienkopus pulcēsies populāri un tautā iemīļoti izpildītāji.

Portāls Kasjauns.lv tikās ar mūziķiem un koncertprogrammas organizētājiem folkklubā „Ala”, lai uzzinātu, kādus jaunumus šogad mūziķi ir izplānojuši. Koncertos piedalīsies Ingus Pētersons, Liene Šomase, Atis Auzāns, Antra Stafecka, Ivo Fomins, Dainis Skutelis, Emīls Balceris, Andris Ērglis, Kristīne Kārkle-Puriņa un „Jubilejas orķestris” Jāņa Strazda vadībā.

Mūziķis Atis Auzāns katrā koncertā izpilda dziesmu latgaliešu valodā, arī šī tūre nebūs izņēmums. Vēl viņš sadziedāsies ar dziedātāju Lieni Šomasi, kura solīja mūziķim sagādāt svaigus pīrādziņus katrā koncertā. Liene arī mudināja koncertu apmeklētājus uz koncertiem nākt kopā ar atvasēm, lai ar tautasdziesmām uzaug arī jaunā paaudze.

Emīls Balcers atklāja, ka ir ļoti priecīgs, ka varēs dziedāt dziesmu, kuru pats izvēlējās – „Tumša nakte, zaļa zāle”. Vēl interesants pārsteigums, ka katrā koncertā uzstāsies „Latvijas Radio 2” klausītāji, kuri pirms koncerta bija iesūtījuši dziesmu ierakstus un pat video.

Koncertā būs padomāts arī par deju soļiem un sadancošanos, uz šo pavērsienu Andris Ērglis jokojot paziņoja, ka viņš no dejām atsakās! Bet, kā būs patiesībā, to jau varēs redzēt koncertos. Tā ka sadziedāšanās, kuras pamatā būs latviešu tautasdziesmas, solās būt lustīga un patriotiska!

Kasjauns.lv/ Foto: Anete Janševica