1dienas
19stundas
38minūtes
33sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Dukura albuma prezentācijā dzer sarkano un zilo
Miks Dukurs sava solo albuma „Crew” prezentācijā bija parūpējies par ļoti krāšņiem dzērieniem.
Slavenības

Dukura albuma prezentācijā dzer sarkano un zilo

Jauns.lv

Ar saviesīgu ballīti un dziesmu klausīšanos noritējusi mūziķa Mika Dukura otrā solo albuma „Crew” prezentācija kafejnīcā „Ezītis miglā”. Uz ballīti sanāca gan Mika draugi, gan radi, kuri, klausoties jaunās kompozīcijas, papildus varēja cienāties ar spirdzinājumiem zilā un sarkanā krāsā.

Dukura albuma prezentācijā dzer sarkano un zilo...

Jaunajā albumā gandrīz visu dziesmu autors ir Miks, un tikai kompozīcijai „Visbriesmīgāk Ir, Kad Otram Sāp”, izmantots Imanta Ziedoņa dzejolis. Ar tekstiem angļu valodā Mikam palīdzējis amerikānis Dastins Vomaks, kuru Miks iepazinis šovasar, bet jau tagad uzskata par draugu, kā arī Mika māsīca Una Volkova un labs ģimenes draugs - Ieva Vītoliņa.

Raksturojot jaunos solo albumu, Miks atzīst: „Nav viegli vārdos raksturot to pozitīvo enerģiju, kuru guvām ierakstot šo materiālu. Nosaukums „Crew” radās dabīgi, jo, rakstot albumu tā arī sajutāmies. Nevis kā grupa vai kas cits, bet tieši kā crew (komanda – no angļu val.), kas kopīgiem spēkiem rada mūziku, tā kā viņiem tas šķiet pieņemami. Arī dzīvē, viss izdodas, kad katrs ir savā vietā, katrs pieliek savu roku, lai darbs iet uz priekšu. To var attiecināt ne tikai uz darbu, bet arī attiecībām. Šajās dziesmās viss ir par mīlestību un cilvēkiem, kas dzīvo ar un par mums! Ceru, ka visi šobrīd zina, kuri katram ir šie cilvēki. Runājot par manu turpmāko muzikālo darbību, tad viennozīmīgi varu teikt, ka ar šo CD mans Crew tikai sāk savu radošo darbību! Apsolām pilnveidoties, turpināt eksperimentēt un domājam jau par nākamo albumu!”.

Albumam visus ierakstus producējis, nu jau pastāvīgais Mika Dukura bundzinieks, pianists, ģitārists un draugs – Kārlis Indrišonoks. Protams, ieraksta tapšanā savu vārdu teica arī pārējais crew – Miks Dukurs, Edijs Dukurs un Jānis Šmēdiņš.

Mika Dukura dziesma „Dvēseles juriste”

Kafejnīcā „Ezītis miglā” prezentē Mika Dukura jauno albumu „Crew”

Kafejnīcā „Ezītis miglā” prezentē Mika Dukura jauno albumu „Crew”

Kasjauns.lv/ Foto: Mārtiņš Ziders