Dzejnieku Viku grāmatas svētkos atbalsta dzīvesbiedre. FOTO
Dzejnieks Viks ar dzīvesbiedri Gunitu grāmatas „Kenijas pasaciņas” prezentācijas svētkos.
Slavenības
2013. gada 29. novembrī, 11:13

Dzejnieku Viku grāmatas svētkos atbalsta dzīvesbiedre. FOTO

Jauns.lv

Dzejnieks Viks jeb īstajā vārdā Viktors Kalniņš, komponista Imanta Kalniņ brālis prezentējis savu jaunāko bērnu grāmatu „Kenijas pasaciņas”.

Dzejnieku Viku grāmatas svētkos atbalsta dzīvesbie...

„Ar pasakām nekad nebūtu darīšana, ja pašam nebūtu bijuši bērni,” iesāk stāstīt dzejnieks, kuram ir trīs pieauguši dēli Raids, Klaids un Filips un meita Santa. „Noteiktā vecumā viņi sāka taujāt pēc pasakām, un meita pieprasīja stāstus ne tikai pirms miega, bet arī ēdienreizēs. Katru dienu gudroju četras līdz piecas pasakas... Un tā veselu gadu, tad varat parēķināt, cik daudz pasaku izveidojās.”

Pirmo „Kenijas pasaciņu” eksemplāru dzejnieks uzdāvināja brālim komponistam Imantam Kalniņam jau šīs vasaras vidū, kad vēl grāmata nemaz nebija veikalu plauktos atrodama un paša bibliotēkai vēl nebija eksemplārs nodrukāts. „Brālis, ieraugot grāmatu, man jautāja, vai esmu bijis Kenijā? Bet nosaukumam ir divas nozīmes.

Šogad Cēsīs, Imantdienu koncertā Viks ieradās, lai svētkos suminātu savu brāli Imantu Kalniņu.
Šogad Cēsīs, Imantdienu koncertā Viks ieradās, lai svētkos suminātu savu brāli Imantu Kalniņu.

Atklāšanas svētkos dzejnieku atbalstīja gan viņa mīļotā sieviete Gunita, gan dēls Klaids ar ģimeni, kā arī citi draugi un viņa talanta pielūdzēji.

Dzejnieka Vika grāmatas „Kenijas pasaciņas” atvēršanas svētki


Kasjauns.lv/ Foto: Anete Janševica, Inta Mengiša