Smalki tērpi, polonēze un izsole. Rīgas Latviešu biedrībā ar labdarības balli nosvin Latvijas jubileju. FOTO
Balles atklāšanas polonēze, priekšplānā uzņēmēja, viesnīcas “Hotel Gutenbergs” un “Mārcienas muiža” īpašniece Mairita Solima.
Slavenības
2016. gada 19. novembris, 05:12

Smalki tērpi, polonēze un izsole. Rīgas Latviešu biedrībā ar labdarības balli nosvin Latvijas jubileju. FOTO

Jauns.lv

Jau piekto reizi 17. novembrī Rīgas Latviešu biedrībā norisinājās labdarības balle par godu valsts 98. jubilejai, ar mērķi savākt līdzekļus Rīgas Latviešu biedrības ēkas atjaunošanai. Ballē piedalījās cienījami uzņēmēji, politiķi, mākslinieki, kultūras un sabiedriskie darbinieki.

Izgaismotais Rozentāla panno virs ieejas, varenie karogu masti un vestibila kāpņu margas jau tapuši no iepriekšējo gadu labdarības Balles savāktajiem līdzekļiem. Ballē līdzekļi tiek iegūti no latviešu slavenāko mākslinieku mākslas darbu izsoles – cēlajam mērķim savus darbus šoreiz ziedoja mākslinieki Agija Audere, Artis Bute, Ilze Preisa, Kārlis Siliņš, Pēteris Postažs, Sarmīte Caune un Una Lekuze.

Šogad ballētāji dejoja Raimonda Ozola kameransambļa un orķestra "Mirāža" pavadījumā, baudīja vakariņas, sagaidīja 18. novembri ar kopīgi dziedātu Latvijas himnu, bet pēc Balles devās svinīgā nakts gājienā uz Brīvības pieminekli, kā pirmie noliekot ziedus Tēvzemei un Brīvībai. Pie Brīvības pieminekļa diriģenta Arvīda Platpera vadībā tika nodziedātas arī skaistākās latviešu patriotiskās dziesmas.

 

Kasjauns.lv/Foto: Kaspars Garda