Jau nākamgad grib ieviest vienoto braukšanas norēķinu sistēmu
Provizoriskās sistēmas izveides izmaksas tolaik tika lēstas 1 967 000 eiro.
Bizness un ekonomika
2017. gada 13. marts, 20:24

Jau nākamgad grib ieviest vienoto braukšanas norēķinu sistēmu

Jauns.lv

Koalīcija šodien vienojās, ka vienotā braukšanas norēķinu sistēma tiks ieviesta 2018.gadā, kas ir agrāk nekā plānots līdz šim, par to žurnālistus informēja nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK valdes loceklis Imants Parādnieks.

Iepriekš bija plānots šo sistēmu ieviest no 2021.gada, bet tagad panākta vienošanās, ka tā tiks ieviesta no 2018.gada 1.janvāra ar pārejas periodu līdz 1.jūlijam, skaidroja politiķis.

Sistēmas ieviešana paredz bezkontakta karšu ieviešanu, kas nodrošinātu efektīvu budžeta līdzekļu izlietošanu, skaidroja Parādnieks.

Kā norādīja "Vienotības" priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns (V), arī viņa politiskais spēks iepriekš ir norādījis, ka vienotā braukšanas norēķinu sistēma ir jāievieš agrāk un ka tā nodrošinās lielāku caurskatāmību valsts naudas apritei, piešķirot atlaides.

Kā ziņots, Ministru kabineta komiteja rudenī konceptuāli atbalstīja virzību uz vienotu sabiedriskā transporta pasažieru identifikācijas un norēķinu sistēmas ieviešanu visā valstī.

Darba grupas sagatavotajā un valdībai iesniegtajā ziņojuma risinājuma modelis paredzēja izveidot sistēmu, kas uz maksājumu karšu apstrādes infrastruktūras pamata spētu nodrošināt personām, kuras tiesīgas saņemt braukšanas maksas atvieglojumus, bezkontakta maksājumu karšu un eID karšu datu apstrādi kompensāciju aprēķināšanai.

Provizoriskās sistēmas izveides izmaksas tolaik tika lēstas 1 967 000 eiro. Satiksmes ministrijas informatīvajā ziņojumā gan bija norādīts, ka šajā summā nav iekļauta pašvaldību līdzdalība, turklāt tiks turpināts darbs pie nepieciešamo izmaksu precizēšanas. Iepriekš tika norādīts, ka ikgadējās izmaksas piedāvātajai sistēmai būtu ap 1,6 miljoniem eiro.


LETA / Foto: Ieva Čīka/LETA