11% iedzīvotāju uzskata, ka viņu ģimenes materiālais stāvoklis ir labs
Gan janvārī, gan februārī pašreizējā ģimenes materiālā stāvokļa vērtējuma indekss ir mīnus 16 punkti.
Bizness un ekonomika
2014. gada 27. marts, 13:06

11% iedzīvotāju uzskata, ka viņu ģimenes materiālais stāvoklis ir labs

Jauns.lv

Savas ģimenes pašreizējo materiālo stāvokli kā labu februārī vērtēja 11% iedzīvotāju, liecina jaunākā "DNB Latvijas barometra" pētījuma rezultāti.

Janvārī ģimenes materiālo stāvokli kā labu vērtēja 12% iedzīvotāju.

Februārī nedaudz samazinājies to iedzīvotāju skaits, kuri savas ģimenes pašreizējo materiālo stāvokli vērtējuši kā sliktu. Janvārī šāds vērtējums bija 36% iedzīvotāju, bet februārī - 35%.

2014.gada februārī biežāk nekā janvārī iedzīvotāji savas ģimenes pašreizējo materiālo stāvokli vērtējuši kā "viduvēju" - janvārī šāds vērtējums bija 51% iedzīvotāju, bet februārī - 54%.

Gan janvārī, gan februārī pašreizējā ģimenes materiālā stāvokļa vērtējuma indekss ir mīnus 16 punkti.

Arī ģimenes materiālā stāvokļa attīstības prognozes februārī ir mazāk optimistiskas kā janvārī - to, ka pēc gada ģimenes finansiālā situācija būs pasliktinājusies, februārī norādīja 19%, bet janvārī tā domāja 15%. Optimismu saglabāja 21%, uzskatot, ka pēc gada viņu ģimenes materiālais stāvoklis būs labāks, janvārī tādu viedokli pauda 22%. Ģimenes materiālā stāvokļa attīstības prognožu vērtējuma indekss februārī ir nokritis no plus četri līdz plus viens.

"DNB Latvijas barometrs" ir atzīts ikmēneša socioloģiskais pētījums, kurā tiek pētītas konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgās jomās. Vienlaikus iedzīvotājiem ikreiz tiek uzdots pastāvīgo jautājumu kopums, kas mēnesi pa mēnesim atspoguļo sabiedrības vispārējā noskaņojuma izmaiņas.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA