Bizness un ekonomika
2014. gada 30. aprīlis, 17:46

H&M drošības dēļ no veikaliem izņem meiteņu legingus ar jostu

Jauns.lv

Zviedrijas apģērbu mazumtirdzniecības kompānija "Hennes and Mauritz" (H&M) Latvijā izņem no pārdošanas meiteņu legingus ar jostu, jo ir bijis viens savainošanās incidents ar jostu, informē H&M komunikācijas menedžere Baltijas valstīs Tīna Mietinena.

Plastmasas josta ar bantīti un metāla komponentiem bija nopērkama kopā ar meiteņu 92. un 98.izmēra legingiem, jostas defekta dēļ H&M atsauca preci no apgrozības.

No H&M veikaliem izņemtā deformētā prece maksājuši 12,95 eiro.

"Metāla komponenti, kas satur jostu kopā, var sadalīties mazos gabaliņos. Ar mazajām detaļām var aizrīties bērni, līdz ar to izņēmām šo preci no H&M veikaliem visā pasaulē, stāsta Mietinena.

Šādas situācijas H&M uzņēmumam negadās bieži, jo gada laikā notiek 500 000 kvalitātes pārbaužu, kas nodrošina to, ka apģērbi ir droši valkāšanai, atklāj Mietinena.

Viņa arī paskaidroja, ka patlaban vēl nav zināms, cik cilvēku ir atdevuši preci atpakaļ veikalos, kā arī pagaidām ir saņemta tikai viena sūdzība par incidentu ar šo jostu.

Informācija par to, kādi ir bijuši savainojumi, nav saņemta.

H&M aicina visus, kas iegādājušies šo jostu ar biksēm, nest preci atpakaļ uz veikalu, lai pretī saņemtu pilnu atlīdzību.

H&M nodibinājusi Latvijas meitasuzņēmumu, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" informācija. Uzņēmuma nosaukums ir SIA "H&M Hennes&Mauritz". Tā daļas pilnībā pieder Zviedrijas H&M.


LETA