Rosina paaugstināt vecumu, no cik gadiem drīkstēs strādāt par prostitūtu
Šobrīd Latvijā ar šo rūpalu drīkst nodarboties no 18 gadu vecuma.
Bizness un ekonomika
2014. gada 5. septembris, 17:27

Rosina paaugstināt vecumu, no cik gadiem drīkstēs strādāt par prostitūtu

Jauns.lv

Iekšlietu ministrija (IeM) un vairākas sadarbības institūcijas vēlas rosināt, ka ar prostitūciju var nodarboties no 21 gada vecuma līdzšinējo 18 gadu vietā, pēc darba grupas sanāksmes par cilvēku tirdzniecības novēršanas pamatnostādnēm 2014.–2020.gadam žurnālistiem teica IeM pārstāvis Dmitrijs Trofimovs.

Viņš paskaidroja, ka šādus grozījumus tuvāko mēnešu laikā varētu skatīt valdībā un to mērķis ir nodrošināt, lai prostitūcijā neiesaistītos pilngadību tikko sasnieguši cilvēki.

Līdzīga situācija esot arī Vācijā, kur ar prostitūciju var nodarboties 21 gada vecumu sasniegušas personas, viņš informēja.

Runājot pa vispārējo situāciju, Trofimovs uzsvēra, ka policijas darbs šogad ir bijis visai apjomīgs, tāpat līdzās prostitūcijas jautājumiem, ņemot vērā iedzīvotāju aizbraukšanu no valsts, pastāv Latvijas pilsoņu darba ekspluatācijas risks.

Valsts policijas pārstāvis Armands Luberts norādīja, ka Latvijā šogad sākts viens kriminālprocess par cilvēktirdzniecību, kurā iesaistīti vairāki Latvijas un citu valstu pilsoņi, bet astoņas personas atzītas par cietušām. Deviņus kriminālprocesus Valsts policija sākusi saistībā ar fiktīvajām laulībām, bet astoņi kriminālprocesi sākti par sutenerismu.

ASV vēstniecības Rīgā vicekonsuls Džonatans Pozners pauda prieku par to, ka Latvija izstrādājusi ilgtermiņa pamatnostādnes cilvēku tirdzniecības novēršanai. Viņš minēja, ka vienlaikus cīņā ar noziedzniekiem jāizglīto jaunieši, lai viņi vēlāk nekļūtu par upuriem.

Jau vēstīts, ka IeM piektdien notika darba grupas sanāksme par cilvēku tirdzniecības novēršanas pamatnostādnēm 2014.–2020.gadam, kur pārrunāti aktuālie jautājumi un problēmas, kas skar cilvēku tirdzniecības novēršanu un apkarošanu Latvijā, kā arī pamatnostādņu īstenošanas gaita. Ministru prezidente Laimdota Straujuma darba grupu izveidoja 25.augustā, tajā apvienojot pārstāvjus no astoņām nozares ministrijām, piecām valsts un pašvaldības iestādēm, tiesībaizsardzības iestādēm, Iekšlietu ministrijas dienestiem un piecām nevalstiskajām organizācijām.

BNS, Foto: Reuters