Pircēja "Rimi" maizē atrod matus. Patiesība par populāro maizi: to gatavo Lietuvā
Kāda pircēja „Rimi” lielveikalā ceptajā ciabattā atradusi matus. Šis ir bijis pirmais gadījums, kad lielveikals saņēmis sūdzības par daudzu iecienīto, gardo maizīti.
Bizness un ekonomika

Pircēja "Rimi" maizē atrod matus. Patiesība par populāro maizi: to gatavo Lietuvā

Jauns.lv

Pazīstamās literātes Daces Rukšānes meita, iegādājoties daudzu iemīļoto maizi ciabattu jeb latviski sauktu par čabatu, lielveikalā „Rimi”, tajā atradusi matus. Sākumā pārdevējs apgalvoja, ka tie esot pašas pircējas mati, bet pēc tam atvainojās. Kasjauns.lv skaidro, kā tie varēja nokļūt maizē un kā top čabata.

Mikroblogošanas vietnē „Twitter” plašu rezonansi ieguvis Rukšānes tvīts: „Mana meita nopērk jūsu („Rimi”) cepto tumšo ciabattu, kas pilna ar matiem. Kad nes samainīt (ar čeku), viņai pasaka - tie jūsu mati!”. Pēc dažām stundām Rukšāne jau ziņo, ka „Rimi” situāciju „godprātīgi atrisinājis” un viņai atvainojušies.

Izrādās, ka daudzu iemīļoto čabatu gatavo nevis Latvijā, „Rimi” ceptuvē, kā to daudzi uzskata, bet gan Lietuvā. To sasaldētā veidā atved līdz Latvijas lielveikaliem, kur to tikai „uzsilda”. Arī mati, pēc visa spriežot, maizē nokļuvuši Lietuvā. „Rimi Latvia” sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Valnere Kasjauns.lv skaidro gan to, kā čabatā nokļuva mati, gan to, kā šī maize top:

„Mūsu mērķis ir saviem klientiem nodrošināt tikai kvalitatīvu un drošu pārtiku, tādēļ par šo gadījumu arī mēs esam nepatīkami pārsteigti. Esam sazinājušies ar klienti un noskaidrojuši atgadījuma detaļas, kā arī atvainojušies viņai.

Maize „ciabatta” ir produkts, kuru saņemam gatavu cepšanai, tā tiek ražota – sagatavota cepšanai un tad sasaldēta – Lietuvā. „Rimi” veikalos tā tiek ielikta krāsnī un izcepta.

Saskaņā ar klientes teikto, mati atradās maizē iekšā, tas nozīmē, ka šī problēma ir radusies jau pie ražotāja.

Mēs vērsīsimies pie ražotāja, lai informētu par notikušo, pieprasītu paskaidrojumu, kā tas varēja notikt un lai pārliecinātos, ka operatīvi tiks veiktas visas nepieciešamās korekcijas, lai šāda situācija nākotnē neatkārtotos.

Šis bija pirmais gadījums, kad par ciabattu saņēmām šādu sūdzību, tādēļ tiešām ceram, ka tas ir izņēmums.”

Par čabatas pagatavošanas procesu Valnere stāsta: „Mīklas dziļa sasaldēšana ir labs veids, kā droši saglabāt produktu svaigu un nodrošināt iespēju ātri un vienkārši produktu izcept uz vietas veikalā. Līdz ar to šo maizi ir iespējams siltu un tikko ceptu iegādāties arī mazākajos „Rimi” veikalos, kam, piemēram, nav speciālu ceptuvju.

Protams, lielajos veikalos – „Rimi” hipermārketos, lielākā daļa maizes un smalkmaizīšu tiek gan gatavotas, gan ceptas uz vietas (katrā veikalā ir ap 70 uz vietas ceptas maizes un maizes izstrādājumu veidu).”

Kasjauns.lv/Foto: All Over Press