Berģu "Statoil" kļūdas dēļ klienti dīzeļdegvielas vietā bākās iepilda benzīnu
28. oktobrī notikusi ķibele „Statoil” benzīntankā Berģos, kur 16 automašīnām dīzeļdegvielas vietā iepildīja benzīnu. Tagad šīs automašīnas uz „Statoil” rēķina remontē.
Bizness un ekonomika
2014. gada 30. oktobris, 18:45

Berģu "Statoil" kļūdas dēļ klienti dīzeļdegvielas vietā bākās iepilda benzīnu

Jauns.lv

(Labota, precizēta pl.19:39) „Statoil” degvielas uzpildes stacijā (DUS) Berģos 16 automašīnām dīzeļdegvielas vietā iepildīts benzīns. Ķibele notikusi tādēļ, ka DUS tehniskās apkopes laikā darbinieks esot sajaucis degvielas sūkņus.

„Statoil Fuel & Retail Latvia” sabiedrisko attiecību konsultante Ieva Stūre Kasjauns.lv pastāstīja, ka negadījums noticis otrdien, 28. oktobrī, „Statoil” benzīntankā Berģos. „Degvielas uzpildes stacijas tehniskās apkopes laikā darbinieks sajauca degvielas sūkņus un 16 automašīnām dīzeļa vietā tika ieliets benzīns. Negadījums tika diezgan ātri konstatēts. Mēs pēc videoieraksta noskatīšanās apzinājām visas automašīnas, kurām iepildīta nepareizā degviela un sazinājāmies ar visiem to īpašniekiem. „Statoil” ir apņēmusies visām automašīnām apmaksāt autoservisa pakalpojumus, tās savest kārtībā. Tāpat mēs šai laikā visiem cietušajiem autovadītājiem arī piedāvājam auto nomu, kamēr viņu mašīnas tiek remontētas.”

„Gros auto” autoservisā, kurā tiek remontēti daži no bojātajiem auto, pastāstīja, ka automašīna pēc nepareizās degvielas uzpildīšanas nav jānoraksta un jānodod metāllūžņos. Ja automašīna ir bijusi tehniskā kārtībā, tad to servisā var savest kārtībā pāris stundās. Esot jāizsūknē iepildītā degviela, jāmaina degvielas filtri. Ja tā nav kāda specifiska automašīna, tad bojājuma novēršana ir tikai dažu stundu jautājums.

Kasjauns.lv/Foto: Edijs Pālens/LETA