Auto un tehnoloģijas

Hakeri šonedēļ jau otro reizi uzbrukuši Zviedrijas telekomunikāciju uzņēmumam "Telia"

Jauns.lv

Zviedrijas interneta gigants "Telia" ceturtdienas vakarā jau otro reizi nedēļas laikā cietis no hakeru uzbrukuma.

"Tas sākās pēc plkt.1 (plkst.2 pēc Latvijas laika) un izskatās pēc tāda paša uzbrukuma kā iepriekšējais," ziņu aģentūrai TT pavēstīja "Telia" pārstāvis Henriks Johansons, paskaidrojot, ka uzņēmuma klientiem būs problēmas ar piekļuvi internetam.

Iepriekšējais uzbrukums notika naktī uz trešdienu. Ziņu aģentūrai "The Local" "Telia" pārstāvis norādīja, ka uzņēmums ir veicis visus "tehniskos pasākumus, lai nekas tāds vairs neatkārtotos".

Ceturtdienas vakarā plaši zināma hakeru grupa, kas sevi dēvē par "Lizard Squad", uzņēmās atbildību par uzbrukumiem. Tiek pieļauts, ka grupas galvenais uzbrukuma mērķis bija datorspēļu uzņēmums "Electronic Arts", kas izmanto "Telia" interneta savienojumu. Grupa jau iepriekš veikusi dažādus uzbrukumus, kuru ietvaros mājas lapas tiek apbērtas ar komunikāciju pieprasījumiem, tādējādi pārslogojot serverus un paralizējot interneta vietnes.

Grupa uzbrukusi arī spēļu un digitālo mediju sistēmām "xBox Live" un "Playstation Network", kā arī mikroblogu vietnē "Twitter" brīdinājusi par spridzekļa draudiem lidmašīnā, kurā atradies uzņēmuma "Sony" vadītājs.

Vairāk nekā pieci miljonu zviedru izmanto "Telia", kas nodrošina telefonu, televīzijas un mobilo sakaru servisu. Uzņēmums daļēji pieder Zviedrijai.

LETA