VID atvainojas par kļūdu: "Lido" nav lielo nodokļu parādnieku vidū
foto: Ieva Čīka/LETA
Restorāns "Lido Lidosta" starptautiskajā lidostā "Rīga".

VID atvainojas par kļūdu: "Lido" nav lielo nodokļu parādnieku vidū

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Vakar, 9. oktobrī, tika publicēti "Lursoft" veiktā pētījuma par Latvijas uzņēmumu nodokļu parādu situāciju rezultāti, kurā tika nosaukti valsts lielākie nodokļu parādnieki. Kā viens no tiem tika minēts AS "Lido" ar 5,64 miljonu eiro lielu parādu.

Šodien, 10. oktobrī, AS "Lido" reaģēja uz šo informāciju, norādot, ka tā ir maldinoša.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) apstiprināja, ka AS "Lido" šobrīd nav aktuālu nodokļu parādu.

Kā ziņo VID, jaunākajā "Lursoft IT" veiktajā pētījumā par Latvijas uzņēmumu nodokļu parādu situāciju ir norādīti nekorekti dati par AS "Lido". Pētījumā bija minēts, ka uzņēmuma nodokļu parāds ir 5,64 miljoni eiro, un tādējādi uzņēmums tika iekļauts lielāko nodokļu parādnieku saraksta 8. vietā. Taču faktiskie dati liecina, ka uz 2024. gada 24. septembri AS "Lido" nodokļu parāds bija 5176,69 eiro, bet uz 7. oktobri uzņēmumam nebija nodokļu parādu, kas pārsniegtu 150 eiro, skaidroja VID.

VID norādīja, ka šī situācija radusies tehnisku iemeslu dēļ, jo attiecīgajā periodā VID publiski pieejamajos datos par nodokļu parādiem ar pagarinātiem maksājumu termiņiem varēja tikt atspoguļota nekorekta informācija. Par šo problēmu VID jau bija publicējis brīdinājumu savā tīmekļvietnē.

Šī problēma ir apzināta un tiek risināta. Kamēr tā nav pilnībā novērsta, VID aicina visus interesentus pirms šo datu pārpublicēšanas vai cita veida izmantošanas sazināties ar VID un noskaidrot aktuālo situāciju.

Jauns.lv jau iepriekš ziņoja, ka Latvijā katram piektajam uzņēmumam ir reģistrēti nodokļu parādi. Lielākais parādnieks valstī ir SIA "Bebriko Ltd", kas valstij ir parādā 14,01 miljonu eiro.

Saskaņā ar "Lursoft" pētījuma datiem, citi lielākie nodokļu parādnieki Latvijā ir: SIA "EEast-West Transit" ar 12,34 miljoniem eiro, SIA "Tokyo City" ar 11,9 miljoniem eiro, AS "Amber Latvijas balzams" ar 9,25 miljoniem eiro, SIA "HimBalt" ar 9,19 miljoniem eiro, AS "A Holding" ar 8,66 miljoniem eiro, SIA "Baltā bura" ar 5,96 miljoniem eiro, SIA "Burlat" ar 5,07 miljoniem eiro un SIA "M & L Ekspedicija" ar 3,7 miljonu eiro nodokļu parādu.