"Scania" Eiropas lielākajā transporta izstādē prezentē jaunu tehniku un servisa pakalpojumus

Biznesa nodaļa

Jauns.lv

TV Autoziņas kopā ar "Scania" viesojas lielākajā transporta izstādē Eiropā IAA Hanoverē. Pēc mērogiem tā pārspēj kādreizējo vieglo auto izstādi Frankfurtē. Hanoveres izstādē bija pārstāvēti visi lielākie komercauto ražotāji, nemaz nerunājot par neskaitāmām detaļu, aprīkojuma un zaļo tehnoloģiju kompānijām.

Pirmo vijoli šeit protams spēlē vācu autoražotāji vai joprojām sensacionālais "Tesla Semi Truck". Eiropas pārvadātājus Hanoverē uzrunāja arī zviedru Scania - ar elektrisko kravas vilcēji R40. Kā pārliecinājamies "Scania" elektrisko vilcēju testos Norvēģijā, tālsatiksmes kravu pārvadājumi bez degvielas ir realitāte. Viss atkarīgs no bateriju ietilpības. "Scania" tā ir līdz pat 728 kWh. Pie alternartīvajiem piedziņas veidiem pieskaitāmi arī "Scania" kravas auto ar saspiestas vai sašķidrinātas dabasgāzes, bet tagad arī biogāzes barošanu. Vienlaikus Hanoverē tika demonstrēts arī Scania R460 vilcējs, kas tikko saņēmis "Zaļā kravas auto" jeb Green Truck godalgu. "Scania" to saņēmusi jau 9 reizes.

foto: Ekrānuzņēmums
Hanoveres izstādē bija pārstāvēti visi lielākie komercauto ražotāji.
Hanoveres izstādē bija pārstāvēti visi lielākie komercauto ražotāji.

Šī gada godalga arī bija aplūkojama izstādē, taču preses brīfingā "Scania" vadība izvēlējās uzsvērt zaļās tehnoloģijas un jaunākos pakalpojumus Scania šoferiem un autoparkiem. Pro Drive aplikācija ļaus autovadītājiem kontrolēt degvielas patēriņu un pat savstarpēji sacensties. Savukārt "Scania" 360 servisa līgumu pakotnes, kuras drīzumā sāks piedāvāt arī "Scania Latvija", palīdzēs salāgot automobiļu apkopes un remonta izdevumus ar biznesa vajadzībām.