Aviokompānija "melnajā sarakstā" iekļauj tūristu pāri, kas lidmašīnā uzsāk strīdu sēdekļa dēļ; incidents izraisa neviennozīmīgu reakciju soctīklos
foto: Pexels.com/@Jeffry Surianto
"Cathay Pacific" lidmašīna./Ilustratīvs attēls.
Tūrisms

Aviokompānija "melnajā sarakstā" iekļauj tūristu pāri, kas lidmašīnā uzsāk strīdu sēdekļa dēļ; incidents izraisa neviennozīmīgu reakciju soctīklos

Biznesa nodaļa

Jauns.lv

Honkongas aviokompānija "Cathay Pacific" aizliegusi pārim no Honkongas lidot ar saviem reisiem pēc tam, kad abi bija sarīkojuši strīdu ar pasažieri no Ķīnas viņas nolaistā sēdekļa dēļ.

Kā raksta BBC, jaunā sieviete Ķīnas sociālajā tīklā "Xiaohongshu" sūdzējusies, ka lidojuma laikā no Honkongas uz Londonu 17. septembrī viņai uzbrucis aiz muguras sēdošs pāris pēc tam, kad viņa atgāzusi sava krēsla atzveltni.

Pēc viņas teiktā, pusmūža vīrs un sieva viņai pārmetuši, ka viņa traucē skatīties televizoru uz lidmašīnas klāja, un lūguši iztaisnot sēdekli. Kad viņa atteicās, sieva izstiepa kājas un uzlika tās uz krēsla rokturiem, tad sāka viņu apvainot un uzsita pa roku.

Pie tam vīrietis, kas sēdēja tieši aiz viņas, "nikni stūma" sēdekļa atzveltni, piebilda sieviete. Savu vārdu pierādīšanā meitene parādīja video, kurā bija redzams, kā viņas sēdeklis vibrē. Citā ainā sieva cietušajai parādījusi vidējo pirkstu.

Pēc tam sieviete vērsās pēc palīdzības pie stjuarta, kurš viņai ieteica iztaisnot sēdekli: "Biju šokā, jo tas nebija ēšanas laiks, bet stjuarts gribēja, lai eju uz kompromisu. Es noraidīju piedāvājumu." Vairāki pasažieri, kas kļuva par incidenta lieciniekiem, kritizēja Honkongas pāra uzvedību un aizstāvēja meiteni. Rezultātā stjuarts piedāvājis ķīnietei citu vietu, precizē CNN.

Vēlāk aviokompānijā "Cathay Pacific" paziņoja, ka pievienojuši pāri savam sarakstam ar personām, kurām lidojumi ir aizliegti, paziņojot, ka viņiem ir "stingra nulles tolerances politika" pret uzvedību, kas izrāda necieņu pret līdzbraucējiem. Ķīnietes ieraksts izraisīja neviennozīmīgu reakciju soctīklos. "Ja viņiem vajag vairāk vietas, viņiem bija jāsamaksā par vietām pirmajā klasē," rakstīja kāds cilvēks. Tikmēr vairāki komentētāji steigušies aizstāvēt Honkongas reputāciju, viens no viņiem sacījis: "Vairums cilvēku Honkongā ir laipni, šis pāris ir izņēmums."

Incidents izraisījis arī vētrainu strīdu par to, vai lidmašīnas sēdekļa atgāšana ir pieņemama prakse. Vairāki lietotāji sacīja, ka tam jābūt pieņemamam, ņemot vērā, ka atgāšanās iespēja ir iebūvēta sēdekļu funkcija. Citi iebilda, ka pasažieri aizmugurē var izjust diskomfortu, ja priekšpusē sēdošie atgāž sēdekļus pārāk tālu atpakaļ.