"Nordeka" padomes priekšsēdētājs Savickis atstājis amatu
foto: Mārtiņš Ziders/ izdevniecība "Rīgas Viļņi"
Juris Savickis.
Bizness un ekonomika
2024. gada 30. augustā, 09:45

"Nordeka" padomes priekšsēdētājs Savickis atstājis amatu

Biznesa nodaļa

Jauns.lv / LETA

Pasažieru pārvadātāja AS "Nordeka" līdzšinējais padomes priekšsēdētājs Juris Savickis atstājis amatu, liecina informācija "Firmas.lv".

Tāpat amatu atstājis līdzšinējais padomes priekšsēdētāja vietnieks Mihails Kuzņecovs. Līdz ar to kompānijas padomes priekšsēdētājas amatā iecelta Kristīne Peršteina, bet padomes locekles amatā iecelta Ramona Pitena. Savukārt padomes loceklis Andris Garda iecelts par padomes priekšsēdētāja vietnieku.

Vienlaikus "Nordeka" pamatkapitāls palielināts par 663 452 eiro - līdz 4,134 miljoniem eiro. Līdz šim uzņēmuma pamatkapitāls bija 3,47 miljoni eiro. Pamatkapitāla palielināšanas noteikumos teikts, ka pamatkapitāls palielināts kompānijas pašu kapitāla uzlabošanas nolūkos.

Pēc pamatkapitāla palielināšanas SIA "MBO Invest", kas pieder Peršteinam, palielinājusi īpatsvaru "Nordeka" kapitālā no 94,4% līdz 95,3%, savukārt Sandras Savickas līdzdalība kapitālā samazinājusies no 5,6% līdz 4,7%, jo viņa pamatkapitāla palielināšanā nepiedalījās. Attiecīgās izmaiņas "Nordeka" dalībnieku un amatpersonu sastāvā Uzņēmumu reģistrā ir iegrāmatotas pirmdien, 26.augustā.

"Nordeka" pagājušajā gadā strādāja ar 8,688 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi samazinājās 2,3 reizes - līdz 1,188 miljoniem eiro. "Nordeka" reģistrēta 1991.gadā. Uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Peršteins.