Auto un tehnoloģijas
2024. gada 29. augustā, 06:53

Auto ziņas: ieskats Mercedes-Benz muzejā Vācijā, kur apskatāmi vēsturiski spēkrati

Biznesa nodaļa

Jauns.lv

Mercedes-Benz zīmola varenība lielā mērā balstās dziļās vēsturiskās tradīcijās, ar kurām TV Autoziņām bija unikāla iespēja iepazīties kopā ar jauno firmas importēju VEHO apmeklējot trīs iespaidīgus tehnikas muzejus Vācijā, kā arī Mercedes-Benz klasisko auto centru un lielāko rūpnīcu Zindelfingenā.

1981. gadā atklātais tehnikas muzejs Zincheimā ir lielākais privātais muzejs Eiropā. 50 000 kvadrātmetru teritorijā atrodami dažādu ēru, valstu un nozīmes spēkrati, kas savulaik ne tikai braukuši, bet arī peldējuši vai pat lidojuši. Zincheimas ekspozīcijas nagla ir divas vienīgās virsskaņas pasažieru lidmašīnas pasaulē Concorde un Tu-144, kas viena otrai līdzās sastingušas mūžīgā pacelšanās momentā. Zincheimas muzejā apskatāma lielākā pastāvīgā Formula 1 sacīkšu mašīnu ekspozīcija Eiropā, un virkne vērtīgu vēsturisko "mersedesu".

foto: Ekrānuzņēmums
Zincheimas muzejā apskatāma lielākā pastāvīgā Formula 1 sacīkšu mašīnu ekspozīcija Eiropā.
Zincheimas muzejā apskatāma lielākā pastāvīgā Formula 1 sacīkšu mašīnu ekspozīcija Eiropā.

Senākie un melnākie no tiem savulaik kalpojuši Vācijas kancleram Ādolfam Hitleram, un no visām pusēm, izņemot nolaižamo jumtu aizsargāti ar bruņām trīs pirkstu biezumā. Tomēr īsto Mercedes vēsturiskā mantojuma esenci var iepazīt tikai firmas muzejā Štutgartē. Jau pati ēka ar savstarpēji savītiem līmeņiem ir kas unikāls.