“Latvijas Gada auto 2025” žūrijas testa braucienā no Dacia Duster līdz Mercedes-Benz E-klasei
foto: Publicitātes
Konkursa žūrijai izvērtēšanai visi auto vienlaicīgi būs pieejami novembra sākumā, savukārt ar lielu daļu no “Latvijas Gada auto 2025” pretendentiem un arī citiem jauniem auto modeļiem ikviens interesents ar derīgu autovadītāja apliecību varēs iepazīties un izbraukt jau 31. augustā brīvdabas auto izstādē “Pielaiko savu auto!”no plkst.11.00, kas notiks tirdzniecības centra “Mols” stāvlaukuma.
Auto un tehnoloģijas
2024. gada 22. augustā, 13:49

“Latvijas Gada auto 2025” žūrijas testa braucienā no Dacia Duster līdz Mercedes-Benz E-klasei

Biznesa nodaļa

Jauns.lv

10. augustā aizvadīts konkursa “Latvijas Gada auto 2025” vasaras mediju testa brauciens. Tā laikā konkursa žūrija un mediju pārstāvji iepazinās ar 13 no šī gada konkursa pieteiktajiem jaunajiem auto modeļiem.

Kā ierasts brauciens sākās no tirdzniecības centra “Mols” - šoreiz Kurzemes virzienā ar gala mērķi gleznainajā Skrundas muižā Ventas krastā. Maršruts veda pa ainaviskiem un arī braukšanai interesantiem ceļiem Tukuma un Kuldīgas apkārtnē, kuros gūt pirmos iespaidus par auto gaitas īpašībām.

Automobiļu klāstā liela daudzveidība - gan pavisam jauni modeļi, gan modernizētie, gan lieli apvidus auto kā Audi Q7 par 109 000 EUR, vai vēl lielāks elektroauto par 90 000 EUR no Kia. Pilnīgi pretstati, bet līdzīgas emocijas brauciena dalībniekiem sniedza Peugeot 208 un Audi Q7. Ja Peugeot piemīt azartiskas braukšanas īpašības tā mazā svara un izmēru dēļ, tad Audi tas galvenokārt ir jaudīgā (490 Zs) dēļ. Turklāt, neskatoties uz to, ka Q7 bija viens no lielākajiem auto šajā testā, tas var lepoties ar labu balansu starp precīzu vadāmību un augstu komfortu.

Vēl lielāks un arī dinamisks ir jaunais Kia EV9. Šis elektriskais auto piedāvā daudz telpas, septiņas sēdvietas, kā arī komfortablas gaitas īpašības. Starp praktiskākajiem un ietilpīgākajiem auto “Latvijas Gada auto 2025” auto parkā ir arī jaunais Škoda Kodiaq modelis. Starp citu, Kodiaq dzinēju klāstā ir gan benzīna, gan dīzeļdzinēji, gan arī lādējamais hibrīds.

Līdzīga spēka agregātu izvēle ir Volkswagen markas dižpārdoklim Tiguan. Savā jaunākajā paaudzē modelis ieguvis augstvērtīgākus apdares materiālus, modernas tehnoloģijas, kā arī saglabājis iepriekšējās paaudzes modeļos raksturīgās gaitas īpašības. Starp “Latvijas Gada auto 2025” pretendentiem ir arī jaunais Volkswagen Passat. Tagad tas pieejams tikai universāļa virsbūves variantā. Passat gaitas īpašības ir orientētas uz komfortu, kas kombinācijā ar plašo salonu šo modeli padara par teicamu ceļa biedru garākiem ceļojumiem.

Volkswagen konkursā startē arī ar elektrisko modeli ID.7, kam piemīt biznesa klases limuzīnam raksturīgas īpašības - augstvērtīga apdare, kluss salons, ērts pasažieriem. Ar 286 Zs elektromotoru tas ir arī diezgan dinamisks auto. Ar izsmalcinātu salona apdari, kas nostrādāta arī smalkās detaļās var lepoties Mercedes-Benz E-klase. “Latvijas Gada auto 2025” testa braucienā tas bija pieejams lādējamā hibrīda versijā, kas apvieno labu dinamiku ar ekonomisku degvielas patēriņu.

“Latvijas Gada auto 2025” Vasaras tests

Aizvadīts konkursa “Latvijas Gada auto 2025” vasaras mediju testa brauciens. Tā laikā konkursa žūrija un mediju pārstāvji iepazinās ar 13 ...

Pārsteidzošu dinamiku sniedza elektriskais Volvo EX30 tā jaudīgākajā versijā ar 428 Zs. EX30 starp visiem izcēlās arī ar savdabīgāko interjera dizainu un atšķirīgiem dažādu funkciju vadības risinājumiem. Elektrisko auto saimei pievienojies arī Renault Scenic E-TECH. Scenic līdz šim bija pazīstams kā minivens, bet nu tas ieguvis SUV modeļiem raksturīgākas aprises. Tam ir saprātīgs enerģijas patēriņš, intuitīvi lietojamas tehnoloģijas un plašs, komfortabls salons.

Braucienā bija pieejami arī modernizētie Cupra modeļi - kompaktais universālis Leon Sporttourer un krosovers Formentor. Abi modeļi noformēti vienotā dizaina valodā, arī salona iekārtojums tiem ir teju identisks. Kamēr šo modeļu azartiskākās - jaudīgākās versijas vēl ir ceļā pie mums, šobrīd pieejami benzīna dzinēji ar 150 zirgspēkiem. Taču arī ar tiem braukšana ar abiem Cupra modeļiem rada priecīgas emocijas.

Savā trešajā paaudzē Latvijā ir ieradies arī Dacia Duster modelis - “Latvijas Gada auto 2025” vasaras testa braucienā ar hibrīda spēka agregātu. Ārēji izskatās masīvāks par priekšgājēju, salonā robusts un šķietami plašāks. Lai gan Duster stihija joprojām ir slikti ceļu apstākļi un bezceļi, tas kļuvis ērtāks arī garākiem braucieniem pa šoseju.

“Latvijas Gada auto 2025” Vasaras testa braucienā bija pieejami:

  • Peugeot 208
  • Cupra Leon Sportstourer
  • Volkswagen Passat
  • Renault Scenic E-TECH
  • Volkswagen ID.7
  • Volvo EX30
  • Mercedes-Benz E300e
  • Dacia Duster
  • Cupra Formentor
  • Volkswagen Tiguan
  • Škoda Kodiaq
  • Audi Q7
  • Kia EV9

Konkursa žūrijai izvērtēšanai visi auto vienlaicīgi būs pieejami novembra sākumā, savukārt ar lielu daļu no “Latvijas Gada auto 2025” pretendentiem un arī citiem jauniem auto modeļiem ikviens interesents ar derīgu autovadītāja apliecību varēs iepazīties un izbraukt jau 31. augustā brīvdabas auto izstādē “Pielaiko savu auto!”no plkst.11.00, kas notiks tirdzniecības centra “Mols” stāvlaukuma. Pasākumu vadīs konkursa žūrijas pārstāvis Pauls Timrots, bet plkst.13.00 un 14.00 drifta braucējs Kristians Burkovs ar auto Pontiac TransAm no komandas Drift4you - Petronas Oil invest griezīs “saulītes” un rādīs, ko var izdarīt ar 6.2 litru V8 supercharger 750 Zs jaudīgu auto.

Konkursa “Latvijas Gada auto 2025” svinīgā apbalvošanas ceremonija un rezultātu paziņošana notiks 12. decembrī plkst. 19.00 TV tiešraidē.

Atbalsta: sludinājumu portāls Zip.lv, t/c Mols, ziņu portāls jauns.lv, Petronas Oil invest, iAuto.lv, Delfi, TV Auto ziņas, Klubs, Dieviete.lv, Jauniauto.lv, LAMB, V4 motors.