Uz "Latvijas pasta" valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa amatiem pieteicies rekordliels pretendentu skaits
foto: Ieva Leiniša/LETA
VAS "Latvijas pasts" padomes priekšsēdētājs Kaspars Rokens.
Bizness un ekonomika

Uz "Latvijas pasta" valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa amatiem pieteicies rekordliels pretendentu skaits

Biznesa nodaļa

Jauns.lv / LETA

Uz "Latvijas pasta" valdes priekšsēdētāja amatu pieteikušies 12 kandidāti, uz valdes locekļa amatu 30, bet uz abiem amatiem savu kandidatūru izvirzījuši deviņi pretendenti.

VAS "Latvijas pasts" padome vēsta, ka patlaban notiek konkursa pirmā kārta, kurā personāla atlases uzņēmums SIA "Eiro personāls", kas iesaistīts kandidātu novērtēšanas un atlases procesā, vērtē pieteikumus un intervē prasībām atbilstošos kandidātus. Savukārt otrajā kārtā paredzēta pretendentu tikšanās ar nominācijas komisiju. Tās laikā pretendenti sniegs redzējumu par "Latvijas pasta" nākotnes izaicinājumiem un prioritātēm, kā arī notiks daļēji strukturēta intervija.

Jāatzīst, ka augstā interese ir daļēji saprotama, jo algas kandidātiem tiek solītas ievērojamas - valdes priekšsēdētājam 10225 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas, bet valdes loceklim 9202 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Jau ziņots, ka aizvadītā gada 28. augustā par VAS "Latvijas pasta" valdes priekšsēdētāju tika iecelta Beāte Krauze-Čebotare, bet biznesa attīstības pārvaldes direktora pienākumus sāka pildīt Jānis Kūliņš. Viņu pilnvaru laikā uzņēmumu piemeklēja vairākas likstas - janvārī daudzus iedzīvotājus šokēja "Latvijas pasta" paziņojums par 105 pasta nodaļu slēgšanu, kas vēlāk gan tika apturēts. Savukārt februārī "Latvijas Pasta" vadība izpelnījās pārmetumus, ka, laikā, kad "Latvijas pasts" nonācis finanšu grūtībās, uzņēmums par 100 tūkstošiem eiro uzrīkojis darbinieku balli.

14. jūnijā, "Latvijas Pasta" padome izsludināja atklātu konkursu, kurā tiek meklēts valdes priekšsēdētājs, kura pārraudzībā būs uzņēmuma un komandas vadība, kā arī iesaistīto pušu, IT un operacionālā vadība, un valdes loceklis ar atbildību biznesa attīstības jomā, kura pārraudzībā būs kapitālsabiedrības ieņēmumi, produktu un pakalpojumu pārdošanas rādītāji.