foto: imago images/Alex Halada/Scanpix
Ir ko redzēt un komfortabli dzīvot: nosaukta dzīvei labākā Eiropas pilsēta
Vīne Covid-19 pandēmijas laikā 2020. gada 31. martā.
Tūrisms
2024. gada 29. jūnijs, 05:02

Ir ko redzēt un komfortabli dzīvot: nosaukta dzīvei labākā Eiropas pilsēta

Biznesa nodaļa

Jauns.lv

Pētījumi jau trešo gadu pēc kārtas šo pilsētu izvēlas par ērtāko pilsētu dzīvei un atpūtai ne tikai Eiropā, bet arī pasaulē. Tāpat labāko pilsētu sarakstā vēl iekļautas Kopenhāgena, Cīrihe un Ženēva.

"Rietumeiropa paliek dzīvei vispiemērotākais reģions ar Kopenhāgenu, Cīrihi un Ženēvu labāko pilsētu top10 topā. Tomēr saskaņā ar EIU globālo dzīves komforta indeksu Vīne trešo gadu pēc kārtas saglabā savu ērtākās pilsētas titulu pasaulē. Šis dzīvotspējas indekss ņem vērā piecus svarīgus pilsētas dzīvotspējas aspektus: stabilitāte, veselības aprūpe, kultūra un vide, izglītība un infrastruktūra," teikts portāla "Express" materiālā.

Tiek norādīts, ka Austrijas galvaspilsēta var lepoties ar daudziem neticamiem arhitektūras pieminekļiem, kurus nevar palaist garām. Vienas no izcilākajām vietām ir Sv. Stefana katedrāle, Zigmunda Freida muzejs un operas un baleta teātris "Staatsoper". Tāpat sajūsmu izsauc unikālā kulinārija ar Vīnes šniceli.

"Mākslas cienītājiem Vīne piedāvā vairāk nekā 100 mākslas galerijas, kuras ik gadu apmeklē vairāk nekā astoņi miljoni apmeklētāju. Kopumā Vīnes bagātā vēsture ir jūtama, jo tā bija mājvieta tādiem leģendāriem darboņiem kā komponisti Ludvigs van Bēthovens un Volfgangs Amadejs Mocarts, kā arī rakstnieks Francs Kafka," norāda izdevums.

Ziemā pilsēta ir ne mazāk skaista, jo tad sapošas žilbinošās gaismās, svētku rotājumos un lielā skaitā lielisku Ziemassvētku jaukumu.

Tāpat pētījumā apgalvots, ka to pilsētu sarakstā, kurās ir labāks dzīves līmenis, ietilpst arī ASV pilsētas, konkrēti Losandželosa un Ņujorka. Lai gan tās ieņem zemākas pozīcijas, tomēr var lepoties ar augstiem vidējiem rādītājiem izglītībā, infrastruktūrā un kultūrā.

Turklāt pētnieki pievērsa uzmanību Kanādas pilsētām. Runa ir par Vankūveru un Kalgari, kuri attiecīgi ieņem septīto un piekto vietu.